Над 60 студенти се включиха в кроса на Варненската универсиада

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:54 / 25.04.2023
615
Над 60 студенти от пет висши училища участваха в лекоатлетическия крос, който се проведе в Морската градина. Състезанието е част от Варненската универсиада, организирана от дирекция "Спорт“ към Община Варна, съобщиха от там.

По регламент дисциплината за мъжете е 2000 метра, а за жени - 1000 метра. Победител в бягането при жените стана Нина Станкова от Медицинския университет, с време 3,22 минути. Сребърния медал грабна студентката от Икономическия университет Наталия Кременска, с време 3,30 минути, а на третото място финишира Нели Николова също от ИУ, с резултат 3,36 минути.

Победителят в дисциплината при мъжете е Валентин Вълканов от Техническия университет, с време от 6,30 минути, след него са Симеон Колев от ВВМУ, а трети е Иван Балев, отново от ВВМУ.

На база на индивидуалните класирания бяха образувани и отборните класирания. При жените на първо място е Икономическият университет, следван от МУ и ВВМУ. При мъжете първи стана Техническият университет, на второ и трето място съответно са ВВМУ и МУ. На всички призьори от състезанията бяха връчени предметни награди, купи и медали.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).