Над 700 души събра Европейската седмица на програмирането във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:29 / 21.10.2015
746
Срещите с учебна цел по време на Европейската седмица на програмирането успяха да привлекат представители на различни възрастови групи - от ученици до хора в зряла възраст. Много от посетители във Варна направиха първите си стъпки в областта на Информационните технологии, благодарение на десетте безплатни обучителни събития.

 

Тази година най-многобройна публика събра лекцията "Разработка на видео игри". Най-оживена дискусия сред участниците предизвика темата за компютърната сигурност и защитата на личните данни в интернет пространството.

 Посетителите на лекцията за управление на проекти имаха възможността да наблюдават как протича работната среща между екип и клиент, в която мениджърът се явява и посредник между страните. Лекторът на "Въведение в Android програмирането", Петър Петров, сподели личната си история, за това как е направил първите стъпки в сферата на компютърните науки, след като е завършил музикалното училище в Котел.

 

Присъстващите останаха впечатлени и от Теодор Янков. През 2014г. той беше един от посетителите на първото издание на "Еurope Code Week", което Beehive организира във Варна. Година по-късно Теодор стана лектор във формата и разказа как е успял да се изгради като професионалист през последните 12 месеца .

 

Екипът на Beehive Co-Working Space се ангажира да продължава да отделя необходимото внимание на компютърните науки и програмирането, чрез организирането на обществено значими прояви. Целта е да се спомогне за утвърждаването на знания и умения, за справяне с предизвикателствата на заобикалящия ни свят.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт
Предупреждение: Язовир "Елешница" няма да може да удържи водата п...
Варненци изпращат седмицата с облачно време
ФКЦ-Варна с нов директор и ново име
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).