Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Над 800 са местата в общинските паркинги във Варна, в зоните за кратковременно паркиране са 183
Автор: Екип Varna24.bg 16:02 / 15.06.2015Коментари (0)523
©
Аргументите на нарушителите на забраните за паркиране, че няма достатъчно паркоместа в града са по-скоро оправдание. Това каза в интервю за Радио "Фокус" - Варна Тодор Иванов, зам.-кмет по сигурността в Община Варна. Тодор Иванов посочи, че в града има много МПС. Много семейства, пък и отделни граждани, притежават повече от един автомобил. Понякога - много повече от един. Той коментира, че не може да бъде ограничено това желание на хората, но притежанието на автомобил, често повече от един на семейство е свързано и със съответните отговорности. Тодор Иванов цитира Наредбата от 2004 год., според която общината трябва да осигури по 1 парко място на жилище. "Сегашната администрация се стреми в максимална степен да намери решение на този проблем. Това обаче не може да стане за година или две. Градът, улиците и зоните за паркиране не са разтегаеми.

Работим усилено по проекти за изграждане на така нужните за града ни обществени паркинги. Но както казах - за това е нужно време", коментира Иванов. Зам.-кметът посочи, че общинските паркинги, стопанисвани от ОП "Общински паркинги и синя зона" са 12 на брой, а местата за паркиране в тях са повече от 800. В тези паркинги винаги има свободни места, по данни на общината. В централната част на града на ЖП - гара местата за паркиране са 135 + 5 за инвалиди, на паркинга на "Мусала" местата са 55 + 3 за инвалиди, в паркинга на Община Варна - 35 + 1 за инвалиди, пред Бизнес хотел - 53 + 1 за инвалиди. Тодор Иванов подчерта, че това са общо 298 места. Останалите повече от 500 места са в различните квартали на града. По негова информация във Варна има и зони за кратковременно паркиране. Такива са на ул. "Русе", района зад Опера Варна, ул. "Преслав", ул. "Цар Асен" и в района на пазар "Чаталджа". В тези зони има общо 183 места за паркиране. Таксите за паркиране в общинските паркинги са за първия час - 2 лв., за всеки следващ - по 1 лв.; за денонощие - 10 лв.; за 1 месец - 70 лв.

В зоните за кратквормеменен престой таксата за половин час е 0,50 лв.; за 1 час - 1 лв.; за 2 часа - 2,50 лв. и за 3 часа - 3 лева. "Въпреки всичко, голяма част от паркоместата стоят неизползвани, защото за съжаление повечето граждани предпочитат да качат колата си на тротоара или да паркират в зелените площи, вместо да дадат 2 лв. за паркинг", посочи Тодор Иванов.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС
Парламентарни избори 2024
Обработват тревните площи срещу кърлежи
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: