Над 900 деца и ученици посетиха арт постановки на екологична тема във Варненско

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:19 / 17.11.2022
737
Над 900 деца и ученици посетиха арт постановки на еко тема, поставени във Варненски общини. Те бха по вече завършен проект на фондация "Николаевка" - на тема "Екология за малки и големи. Нека работим заедно за чисто море".

В рамките на времето се реализираха 6 куклени постановки с екологична тема "SOS за Черно море". Те се представиха в село Близнаци, село Приселци, село Старо оряхово, град Долни чифлик и град Бяла. Постановките бяха посетени общо от над 900 деца и ученици и предизвикаха небивал интерес. Експонираха се и 6 изложби с рисунки на морска и екологична тематика.

Куклената постановка беше филмирана и ще се предостави безплатно за прожекция при бъдещи празници или мероприятия на екологична тема. Друга дейност беше организиране на уърк шоп на тема "Морето ни дава красота и изкуство". На него ученици от училищата на общините Бяла, Долни чифлик и Аврен изработиха арт инсталации свързани с опазване на морето и околната среда.

Изработи се и се разпространи безплатно "Наръчник на туриста". В него се акцентира за това, как да се опазва околната среда след нашата почивка и как да почистваме след себе си на море или на планина.

По проекта се предвиди и уеб сайт https://cleansea-bg.com/ с обучителна и рекламна цел за опазване и възпроизводство на околната среда, чиста природа и възпитание на младите хора в това. Това заяви на проведената пресконференция Борислав Френчев от фондация "Николаевка".

Проектът като цяло беше много успешен и се надяваме да бъде благоприятен стимул и импулс за развитие на екологичното възпитание на малките деца и родителите им, обясни още г-н Френчев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).