Над Черноморието в петък ще бъде облачно и с валежи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:28 / 22.10.2015
446
Над Черноморието в петък ще бъде облачно и с валежи, значителни по южното крайбрежие. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Температурите ще са без съществен дневен ход и максималните ще са 12 - 14°. Вълнението на морето ще е 2 - 4 бала. Температурата на морската вода е 16° - 18°.

И за петък в Бургаско е обявен "жълт" код за интензивни валежи, съобщават от НИМХ-БАН. Още за 3 области е обявен същият код за опасно време - Ямбол, Хасково и Кърджали.

След полунощ и утре до обяд ще продължи да вали дъжд с очаквани нови количества - около 15 л/кв.м, в крайните южни райони на област Бургас до 25 л/кв.м.

Сутринта в петък температурите ще са между 7° и 12°. Привечер над Северозападна България и облачността ще се разкъса. Ще духа слаб северозападен, в Източна България - умерен северен вятър. Температурите ще са почти без дневен ход и максималните ще са между 8° и 13°.

Атмосферното налягане ще се повиши още и ще бъде по-високо от средното за месеца.

В планините ще бъде предимно облачно и дъждовно. Над 2000 метра ще превалява сняг. Ще духа умерен до силен североизточен вятър, който привечер ще се ориентира от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около 1°.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна
Десетки ще бъдат без ток днес във Варна и областта


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).