Нагла русенка намери загубен телефон на варненец и го даде в заложна къща

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:48 / 12.09.2019
1405
На 41-годишна жена от Русе бе наложена глоба, затова че не съобщила за намерен случайно чужд мобилен телефон. Наложената от Районен съд – Варна глоба е в размер на 300 лева. Деянието е инкриминирано като престъпление по чл. 207, ал.1 от Наказателния кодекс.

Случаят е от 13 април миналата година. Подсъдимата пътувала с компания в чужд автомобил до морската столица. При пристигането им, в колата при тях се качил познат на водача - местен жител, който им помогнал да се ориентират в града и дори за кратко ги поканил на гости. Междувременно при слизането от колата, мобилния телефон на варненеца изпаднал от джоба му и по-късно, когато усетил липсата, той споделил пред гостите притеснението си от загубата на апарата. Едва на слизане от колата при завръщането си в Русе, подсъдимата намерила изпуснатия телефон, но не споделила нищо на спътниците си. Вместо до седмица да предаде намерената чужда вещ на властите, да съобщи или да направи опит да се свърже със загубилия телефона си собственик, подсъдимата предала в заложна къща чуждия мобилен апарат.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).