Наглец излъга баба от Варна, че е синът и. Прибра и куп пари за виза в САЩ

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:42 / 26.08.2016
1092
На 25.08. т.г. е регистриран един случай на измама на 74-годишна жена от Варна. 

Неизвестно лице е позвънило на домашния телефон на възрастната жена и я е въвело в заблуждение като се е представило за нейния син. 

Непознатият е обяснил, че се нуждае от сума пари, за да получи виза за САЩ. Жената предава сумата от 14 156 лв. и неопределена сума пари във валута на непознат мъж пред дома си. По случая е образувано досъдебно производство.

Във връзка със зачестилите телефонни и змами от полицията съветват: По никакъв повод не давайте пари на непознати, независимо от предлога;

Не се доверявайте на непознати хора; 

Не предоставяйте лични данни и данни за свои близки по телефона;

Важно е да не се забравя, че не трябва да се доверяваме лесно на хора, представящи се за полицейски служители, куриери или други длъжностни лица, особено по телефона. Всички те имат специфични белези и служебни карти, по които могат да бъдат разпознати и/или проверени.
В случай, че получите обаждане и спрямо Вас бъде осъществен опит за телефонна измама, незабавно подайте сигнал на тел. 112 или в полицията;

Необходимо е хората, които имат възрастни близки, непрекъснато да им напомнят как случайно може да станат жертви, както и основните правила, които трябва да спазват, ако попаднат в подобна ситуация.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт
Предупреждение: Язовир "Елешница" няма да може да удържи водата п...
Варненци изпращат седмицата с облачно време
ФКЦ-Варна с нов директор и ново име
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).