Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Наградиха най-активните кръводарители във Варна
Автор: Стоян Маджиров 17:49 / 14.06.2019Коментари (0)2622
©
Районният център по трансфузионна хематология раздаде награди на най-активните кръводарители от Варна по повод Деня на доброволния кръводарител - 14 юни. Събитието се проведе в Община Варна, домакин бе д-р Жанета Йорданова, директор на центъра, присъстваха кметът Иван Портних, областният управител Стоян Пасев, секретарят на общината Нора Момчева и София Стоименова – главен секретар на Националния съвет на БЧК.

"Благодаря най-сърдечно на всички кръводарители - за човечността и съпричастието, а на екипите на центъра - за високия професионализъм. Имаме общи теми с Центъра, които трябва да решим заедно, вярвам, че ще се справим със задачите", обърна се кметът към присъстващите в залата.

"Мотото на световния ден тази година е "Безопасна кръв за всички". Милиони хора по света дължат живота си на благородството на някой, който никога не са срещали, на безкористната помощ на човек, който по своя воля дарява част от себе си. На този ден ние, ние, служителите на кръвен център - Варна искаме да изразим нашата признателност към хората и организациите, които ни подкрепят в трудната ни ежедневна работа по осигуряването на кръв и кръвни съставки за болните в лечебните заведения на територията на град Варна, областта и региона", заяви д-р Йорданова.

Наградените тази година са: Димитър Бойчев – кръводарил над 90 пъти; в категория "Млад заслужил кръводарител“ - Борис Енеков и Коста Тепеделенев, в категория "Училища и университети“ - Медицинският университет "Проф. д-р Параскев Стоянов", СУХНИ "Константин Преславски“ и Професионалната гимназия по електротехника. В категория "Социална позиция“ наградата бе за екипа на "Благотворителност и спорт" (БиС); призът в категория "Нова организация“ бе за Sitel. Награда получи и д-р Неделчев от Центъра за специализация и професионална подготовка по пожарна безопасност и спасяване - Варна. Д-р Жанета Йорданова припомни, че 14-ти юни се чества по инициатива на Световната здравна организация, Международната организация на Червения кръст и Червения полумесец, Международното дружество за кръвопреливане и Международната федерация на организациите на кръводарителите повече от 192 страни в света.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: