Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Наградиха победителите в конкурса за есе на тема "Медиацията в моите представи"
Автор: Пламена Николова 16:35 / 25.05.2021Коментари (0)1856
©
Бивши и настоящи студенти от
Икономически университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Ден след празника, посветен българската азбука, просвета и култура, бяха наградени победителите в конкурса за есета на тема "Медиацията в моите представи“, съобщиха от пресслужбата на Окръжен съд-Варна.

Тържествената церемония се състоя в двора на Икономически университет – Варна (ИУ), където организаторите Институт "Итера“, Университетски център по медиация към ИУ и Окръжен съд – Варна отличиха най- добрите ученически и студентски творби. 

Десислава Христова от 8 "г“ клас в СУ за хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски“ бе класирана на първо място сред учениците. Съученичката й Пресиана Кирякова взе втората награда, а третото място бе за Стефани Стефанова от Варненска търговска гимназия " Г. Ст. Раковски“. Поощрителни награди в категорията бяха връчени на Дебора Русева от Хуманитарната гимназия и Хаят Осман от Варненската търговска гимназия. 

Журито от трите институции класира на първо място сред студентите Жасмина Райкова, 4 курс специалност "Съдебна администрация“ в Икономически университет – Варна. Втората награда беше присъдена на Цветомир Цветков, а третата на Алекс Йотов – студентите от същото учебно заведение. Поощрителна грамота получи и Сиана Атанасова от ИУ-Варна. 

Организаторите бяха подготвили специални награди. Ръководителят на Университетски център по медиация доц. Андрияна Андреева подари юбилейни значки и информационни материали свързани със 100-годишнина на висшето учебно заведение. Лиляна Савова от институт "Итера“ награди с безплатно обучение за медиатори класираните на призови места. С пожеланието да продължават да четат и да се развиват, председателят на Окръжен съд – Варна - съдия Марин Маринов награди победителите с книги от български автори, екземпляр от юбилейния сборник, посветена на 140 години от създаването на институцията в града, информационни материали, като всички победители получиха и действащата Конституция. 

След церемонията наградените споделиха, че работата по есетата ги е вдъхновила да се развиват в сферата на медиацията, а една част от тях изразиха желание да свържат професионалния си път със съдебната система.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: