Наградиха шофьори от градския транспорт във Варна за добрите им постъпки

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:48 / 17.07.2022
1350
Наградиха двама шофьори на автобуси от градския транспорт във Варна за добрите им постъпки по време на работа. 

За да си шофьор, освен всички умения, е нужно човечност и отношение, а и здрави нерви, признават и двамата пред БНР - Варна.

Сутринта на 13-ти юли Даниел Фиков извършва редовния си курс по маршрута на линия 148, когато вижда на спирка "Чаталджа" двама души, които помагат на паднал мъж на бус лентата. Инстинктивно спира автобуса и слиза да помогне с бутилка вода. 

Ето и какво споделя той:

 "Човекът беше на земята. В момента, в който го намокриха, отвори очи и започна да мърда с клепачи. Остана си в легнало положение."

Той не изчаква пристигането на линейката, защото трябва да продължи по маршрута и да закара пътниците на работа. Споделя, че подобни инциденти не са рядкост, случвало се е да оказват първа помощ в автобуса.

След приключване на работа Карамфил Радев намира телефон, който връща на собственика. Споделя, че често откриват забравени вещи и винаги ги оставят на дежурния диспечер.

И двама са били жертва на отношението на пътниците. "Варненските пътници са като пътищата – еднакво лоши". Основен проблем в градския транспорт са подрастващите. Споделят за случаи, в които замерват автобуса с камъни или въртят крановете на автобусите, с което те блокират. Всички знаят за тези проблеми, но мерки не се предприемат. Хората ги е страх да направят забележка, защото веднага срещу тях се изсипва агресия.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).