Наградиха варненски студент, спасил мъж, покосен от инфаркт на улицата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:29 / 17.03.2017
7320
Студентът от Медицински университет - Варна Николай Цолов бе отличен с приза "Достоен българин" на официална церемония, състояла се на 6.03.2017 г. в София.

Николай е студент в 3 курс на специалност "Дентална медицина" в МУ-Варна. На 22 март 2016 г. той вижда разтревожена жена и спира автомобила си до нея. Разбира, че това е Маринка Болтън, която чака екип на Спешна помощ за своя съпруг, който е получил инфаркт. Николай откарва Майкъл Болтън до болницата, където той е хоспитализиран и животът му е спасен.

Наградата на Николай връчи телевизионният продуцент Магърдич Халваджиян, който се обърна към присъстващите с думите: "Благодаря на всички българи, че сред нас живеят достойни, добри хора, които помагат, които правят всичко възможно животът ни да става по-добър и не защото някой го изисква от тях, а защото те просто са добри хора. Този пример трябва да се дава всеки ден, от всеки един от нас, ако искаме да виждаме светлина в тунела."

Организаторите на събитието бяха подготвили грамота и медал за Николай Цолов с посланието "Гордеем се, че сте достоен българин!".

Той сподели, че е много щастлив, че е получил това признание, и ще продължава да помага на хора в беда.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).