Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Награждават еко потребителите на варненските пазари
Автор: Екип Varna24.bg 09:50 / 02.07.2021Коментари (0)906
©
Кампания ще потърси еко потребителите на варненските пазари, за да ги покани да участват в мащабна акция срещу найлоновите торбички в социалните мрежи. Всеки клиент, пазаруващ с многократна торба, ще имат възможност да се снима с нея и да призове и останалите потребители да пазаруват екологично. За това, че е отговорен към опазването на околната среда, той ще получи награда - торба от 100% лен с логото  #НеМерсиНосяСи.

Кампанията "Ела с торба! Вземи още една“ се провежда от Обществен център за околна среда и устойчиво развитие по повод Международния ден без найлонови торбички – 3 юли. Инициативата ще обхване популярни пазари в петте административни района на Варна. В навечерието на празника, на 2 юли, от 18 ч доброволци ще търсят екопотребители на пазар "Чаталджа“. На 3 юли акцията ще започне в 10 ч от пазара в кв. "Аспарухово“, ще продължи в "Младост“ – в 11,30 ч, и във "Владиславово“ – в 13 ч. "Ела с торба! Вземи още една“ ще завърши на 4 юли от 11 ч на Фермерски пазар пред Фестивален и конгресен център.

Това обаче няма да е краят на кампанията "#НеМерсиНосяСи 2021“. Снимките и посланията на еко потребите от всеки пазар ще бъдат публикувани във Фейсбук (facebook.com/ecovarna). До 10 август всеки ще може да вдигне палец за някои от тях. Пазарът събрал най-много харесвания, ще се превърне в "Любим пазар за покупки с еко торба“ и ще получи рекламно пано и грамота.

Заедно със забавния момент на играта, доброволци ще проведат информационна кампания за вредата от еднократните торбички за пазаруване. Всеки потребител и търговец на пазарите на 2, 3 и 4 юли ще получи 16-страничен информационен бюлетин с любопитни и интересни материали за вредата от употребата на еднократни торби и за личната отговорност на всеки към опазването на нашия общ дом - Земята.

По данни на Министерстовота на околната среда и водите в момента у нас се използват средно по 70 броя найлонови торбички нa чoвeĸ гoдишнo. В бройката обаче не влизат торбичките без дръжки, които масово се употребяват в хипермаркетите и по пазарите. Найлоновите торбички не се рециклират, а завършват пътя си на сметището, в заводите за изгаряне или сред природата. Според изследванията 50% от замърсяването на плажовете, океаните, планините се дължи именно на еднократните пластмасови продукти, като торбички, прибори, бъркалки, чаши.

 Кампания "#НеМерсиНосяСи“ се осъществява с финансовата подкрепа на Vivacom Fund.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: