Награждават лауреатите в конкурса "Този безкраен свят"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:29 / 12.06.2017
1039
Бивши и настоящи ученици от
1 ЕГ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Лауреатите в националния литературен конкурс за авторски художествени произведения на английски и немски език - "Този безкраен свят" ще получат своите отличия от 14:30 ч. в Градската художествена галерия "Борис Георгиев", съобщава Дарик. 

Станалата вече традиционна надпревара е организирана от Министерството на образованието и науката, Фондация "Българска памет", Община Варна и Първа езикова гимназия.

Идеята за конкурса се заражда през учебната 2006/2007. Единадесет години по-късно той е единственият, който си поставя за цел да стимулира творческите заложби и потребности на учениците в гимназиална възраст, насочвайки ги към създаване на авторски текстове на чужд език.

Тази година в конкурса взеха участие 115 ученици от България и от българската диаспора в Република Сърбия. Представители на организаторите ще връчат наградите на Георги Георгиев (Благоевград), Инна Стоянова (Варна), Георгия Сусуркова (Пловдив), Жанин Ал-Шаргаби (Плевен), Екатерина Колева (Варна), Никълъс Крисчън Бринтнол (Полски Тръмбеш), Албена Цачева (В. Търново), Богомила Велева (Благоевград), Велина Атанасова (Варна), Марина Андреева (Кърджали). Лично д-р Милен Врабевски ще отличи Борислав Дончев (Петрич) - лауреат на Фондация "Българска памет".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).