Награждават полицаите, спасили пинчер затворник

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:42 / 07.07.2015
609
Старши полицай Николай Ямболов и полицай Павел Пеев ще бъдат наградени с "Писмена похвала" от директора на ОДМВР - Варна - старши комисар Даниел Пашов, съобщиха за Varna24.bg от пресцентъра на полицията.

На 5 юли, около 10:45 часа, старши полицай Николай Ямболов и полицай Павел Пеев се отзовават на сигнал за куче, затворено в лек автомобил, паркиран пред бл. 212 в ж.к. "Вл. Варненчик".

На място служителите на III РУП при ОДМВР - Варна установяват, че в автомобил"Лада" има затворено куче от породата "Пинчер", което, по данни на граждани, живущи в блока, стои там от около два - три дни.

Полицейските служители предприемат незабавни действия за установяване на собственика на автомобила и на кучето, но безуспешно. 

При оглед на автомобила е констатирано, че прозорците му са оставени в леко отворено положение, което позволява на старши полицай Николай Ямболов и полицай Павел Пеев да отворят автомобила, в присъствието на граждани, без да го увредят.

След като успяват да освободят кучето, служителите на реда му дават вода. Гражданин осигурява и храна за животното. До установяването на собственика му то е прибрано от същия мъж.

По-късно, от служители на Община Варна, със съдействието на служителите на III РУП на ОДМВР - Варна, е открит и установен собственикът на кучето, на който е съставен АУАН по Наредбата на Община Варна от компетентните служители.

По предложение на прекия си ръководител, старши полицай Николай Ямболов и полицай Павел Пеев ще бъдат наградени с "Писмена похвала" от Директора на ОДМВР - Варна - старши комисар Даниел Пашов.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Благомир Коцев: Община Варна променя наредби с цел съкращаване на...
Варна е предупредена за утре!
Варна вече е с по-малко население от Пловдив
Коцев след срещата с ВиК - Варна и най-големите пътни строители: ...
Новата чешма на "Дом Младост" е почти готова, вижте я
Пожар в апартамент във Варна! Причината наистина е изненадваща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).