Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Най-добрите военни моряци за 2020 г. получиха награди от списание "Клуб Океан"  
Автор: Пламена Николова 08:37 / 17.12.2020Коментари (0)2060
На 16 декември 2020 г. в Щаба на Военноморските сили, при строго спазване на противоепидемичните мерки във връзка с пандемията COVID 19, за деветнадесети път бяха връчени традиционните годишни награди на редакцията на националното морско списание "Клуб Океан" за най-добър корабен екипаж, офицер, старшина, матрос и цивилен служител от ВМС.

 "Въпреки многото трудности – борбата с COVID 19 и стремежа да запазим екипажите и личния състав здрави и боеспособни за да изпълняват задълженията си, въпреки другите препятствия от различен характер – 2020 година беше успешна за ВМС“. Това заяви командира на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов и се аргументира: "Успяхме да участваме във всички планирани учения, във всички операции и флотът достойно представи Въоръжените сили на България и държавата като цяло навсякъде, където участва. Тази година успяхме да направим повече дни на море. Най важното събитие за флота е подписването на договор за придобиване на два многофункционални модулни патрулни кораби, защото това е нашето бъдеще и ние вървим напред. Знакови събития като първата след 18 години ракетната стрелба с подвижния бреговия ракетен комплекс "Рубеж“, националното с международно участие учение "Бриз“, което поради пандемията се наложи да пранираме изцяло "on line“ - нещо което не беше правено досега, придобиването на двата минни ловци и буксира "Мизар“, са част от нещата белязали тази година. Най-ценния капитал на флота са хората. Всичко това нямаше да се случи, ако не бяха те – офицерите, старшините, матросите и цивилните служители от Военноморските сили, ако не беше техният всеотдаен труд, въпреки трудностите и несгодите, за което им благодаря.“

Носители на престижните награди, номинирани от командването на ВМС, тази година в различните категории станаха:

Екипаж на годината: екипажа на фрегата "Смели" с командир капитан ІІ ранг Трифон Митишев от състава на в.ф. 38920 – Варна.

Офицер на годината: капитан ІІ ранг Йордан Христов Йорданов, началник на отделение "Подготовка и използване на силите“ във в. ф. 54950 – Бургас

Старшина на годината: старшина II степен Пламен Рубинов Пенев, инструктор по тактико-специална и огнева подготовка във в.ф 22580 – Варна.

Матрос на годината: матрос Милен Иванов Димитров, младши дежурен по дизелно-електромоторна част във в.ф. 54830 - Варна.

Цивилен служител на годината: ц.сл. Гергана Илиева Драгнева, главен експерт в отдел ,,Логистика" във в.ф. 34400 – Варна.

Наградите бяха връчени от командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов.

След връчването на годишните награди на списание "Клуб Океан", пагони на капитан I ранг получи първата жена военнослужещ с това звание във Военноморските сили капитан II ранг Райна Пенчева, началник на канцеларията на командира на ВМС. Пагони на капитан I ранг и ново назначение получи и досегашния началник на щаба на дивизион патрулни кораби капитан II ранг Борислав Великов.

С предметна награда морски сувенир, със заповед на началника на отбраната, за активна дейност в процеса на преговорите и изготвянето на окончателен проект на договор за придобиване на два многофункционални модулни патрулни кораби бе награден и капитан II ранг Васил Захариев.

Беше обявено благодарствено писмо до командването на ВМС от командира на Втората постоянна група кораби на НАТО в Средиземно море испанския контраадмирал Мануел Агнире (RADM Manuel Agnirre) за участието на фрегата "Смели“ в състава на групата.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: