Най-достъпните тротинетки - Хобо са вече във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:59 / 22.06.2021
3254
Жителите на Варна вече имат още едно решение за бързо, еко и ефективно придвижване. От събота българската компания Хобо ще разположи модернизирани, удобни и достъпни тротинетки на различни локации из града. Екологичният превоз е подходящ както за лежерна разходка, така и за пътувания с цел работни срещи, лекции, социални събития, туристическа обиколка на града. Същевременно с това електрическите тротинетки са решение и срещу замърсяването на въздуха в красивия морски град.

"Хобо, освен бизнес, е и кауза. Всички ние в компанията сме ангажирани с опазването на околната среда. Електрическите ни тротинетки са подходящи за забавление, но също така са и удобно градско превозно средство за стигане от точка А до точка Б, чрез което можем да намалим вредните емисии от автомобилите.", каза основателят на компанията Теодор Рачев.

Два са основните причинителя на замърсяването на въздуха във Варна - битовите и транспортните източници.  Пътният транспорт формира 42,8% от вредните емисии в града, което го прави втория по значимост източник на замърсяване. През последните години община и неправителствени организации полагат множество усилия в посока по-чист въздух в морската столица, като очакванията са фините прахови частици от транспорт да спаднат с 10% до края на 2021 г.

"Ние, от Хобо, искаме да бъдем част от решението. За нас от изключително значение са не само глобалните мерки, но и личният пример и индивидуалните усилия, които всеки от нас полага.", допълва Рачев.

С навлизането на тротинетките в града, в Хобо вярват, че ще успеят да променят навиците на гражданите, предоставяйки лесна, удобна и достъпна алтернатива на традиционния транспорт. Услугата във Варна стартира с преференциални условия. Между 26.06. - 26.07 всеки нов ползвател на приложението може да кара без първоначална такса "Отключване". След края на периода стойността за стартиране на тротинетката във Варна ще бъде 1 лв., a таксата на минута е 0.20 лв. Отделно от това всеки, който за първи път тегли приложението, ще получи и 20 лв. бонус в своя виртуален баланс. Това прави тротинетките на Хобо най-достъпните на българския пазар.

"Тъй като сме български стартъп, с изцяло български екип, сме добре запознати с възможностите на хората в различните градове. Хобо не е мултикомпания със стотици служители, която просто иска да превземе пазара. Напротив. Искаме да сме близо до нашите потребители и да сме им от полза. Затова и печалбата не е наша самоцел, тя идва като естествено следствие на усилията, които полагаме да сме различни. Желанието ни е около Хобо да изградим едно осъзнато общество, в което хора от различни възрасти и с разнообразни интереси, да се обединят. Технологиите и иновациите са движещата сила, която може да ни води напред. Технология и иновация е това, което и ние предлагаме и вярваме, че хората във Варна ще припознаят Хобо като техния нов съюзник по пътя към развитието.", казва Теодор.

По случай влизането в града, от Хобо организират специално събитие на 26.06. между 16:00 – 20:00ч. То ще се състои на пешеходната зона на кръстовището на бул. "Княз Борис I" и бул. "Сливница".   От компанията са предвидили много атракции и забавления за всеки, който иска да се запознае с предлаганата услуга. Ще има обучение по безопасно каране на тротинетка, а за най-съвестните "шофьори" ще има и награди. Танцови формации от града и DJ ще допринесат за приятната атмосфера в съботния ден.

Тротинетките Хобо са минали всички тестове за качество и безопасност. Те могат да се наемат всеки ден между 06:00 ч. сутрин и 02:00 ч през нощта. Освен във Варна, компанията оперира още в София, Благоевград, а отскоро и в Пловдив. Хобо е първият български микромобилити стартъп, който предлага електрически тротинетки под наем. Компанията стартира своята  дейност през септември 2019 г., а към днешна дата се превърна във водеща на пазара за споделени услуги.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Възпитаник на ТУ-Варна от Австралия посети вуза 35 години по-късн...
Студенти от МУ-Варна се представиха на важен международен форум
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).