Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Най-достъпните тротинетки - Хобо са вече във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 08:59 / 22.06.2021Коментари (0)3235
©
Жителите на Варна вече имат още едно решение за бързо, еко и ефективно придвижване. От събота българската компания Хобо ще разположи модернизирани, удобни и достъпни тротинетки на различни локации из града. Екологичният превоз е подходящ както за лежерна разходка, така и за пътувания с цел работни срещи, лекции, социални събития, туристическа обиколка на града. Същевременно с това електрическите тротинетки са решение и срещу замърсяването на въздуха в красивия морски град.

"Хобо, освен бизнес, е и кауза. Всички ние в компанията сме ангажирани с опазването на околната среда. Електрическите ни тротинетки са подходящи за забавление, но също така са и удобно градско превозно средство за стигане от точка А до точка Б, чрез което можем да намалим вредните емисии от автомобилите.", каза основателят на компанията Теодор Рачев.

Два са основните причинителя на замърсяването на въздуха във Варна - битовите и транспортните източници.  Пътният транспорт формира 42,8% от вредните емисии в града, което го прави втория по значимост източник на замърсяване. През последните години община и неправителствени организации полагат множество усилия в посока по-чист въздух в морската столица, като очакванията са фините прахови частици от транспорт да спаднат с 10% до края на 2021 г.

"Ние, от Хобо, искаме да бъдем част от решението. За нас от изключително значение са не само глобалните мерки, но и личният пример и индивидуалните усилия, които всеки от нас полага.", допълва Рачев.

С навлизането на тротинетките в града, в Хобо вярват, че ще успеят да променят навиците на гражданите, предоставяйки лесна, удобна и достъпна алтернатива на традиционния транспорт. Услугата във Варна стартира с преференциални условия. Между 26.06. - 26.07 всеки нов ползвател на приложението може да кара без първоначална такса "Отключване". След края на периода стойността за стартиране на тротинетката във Варна ще бъде 1 лв., a таксата на минута е 0.20 лв. Отделно от това всеки, който за първи път тегли приложението, ще получи и 20 лв. бонус в своя виртуален баланс. Това прави тротинетките на Хобо най-достъпните на българския пазар.

"Тъй като сме български стартъп, с изцяло български екип, сме добре запознати с възможностите на хората в различните градове. Хобо не е мултикомпания със стотици служители, която просто иска да превземе пазара. Напротив. Искаме да сме близо до нашите потребители и да сме им от полза. Затова и печалбата не е наша самоцел, тя идва като естествено следствие на усилията, които полагаме да сме различни. Желанието ни е около Хобо да изградим едно осъзнато общество, в което хора от различни възрасти и с разнообразни интереси, да се обединят. Технологиите и иновациите са движещата сила, която може да ни води напред. Технология и иновация е това, което и ние предлагаме и вярваме, че хората във Варна ще припознаят Хобо като техния нов съюзник по пътя към развитието.", казва Теодор.

По случай влизането в града, от Хобо организират специално събитие на 26.06. между 16:00 – 20:00ч. То ще се състои на пешеходната зона на кръстовището на бул. "Княз Борис I" и бул. "Сливница".   От компанията са предвидили много атракции и забавления за всеки, който иска да се запознае с предлаганата услуга. Ще има обучение по безопасно каране на тротинетка, а за най-съвестните "шофьори" ще има и награди. Танцови формации от града и DJ ще допринесат за приятната атмосфера в съботния ден.

Тротинетките Хобо са минали всички тестове за качество и безопасност. Те могат да се наемат всеки ден между 06:00 ч. сутрин и 02:00 ч през нощта. Освен във Варна, компанията оперира още в София, Благоевград, а отскоро и в Пловдив. Хобо е първият български микромобилити стартъп, който предлага електрически тротинетки под наем. Компанията стартира своята  дейност през септември 2019 г., а към днешна дата се превърна във водеща на пазара за споделени услуги.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Политическо противоборство в САЩ
Борба за влияние в Близкия Изток
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (417) 14%
Добре, но можеше и по-добре (392) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1608) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: