

Най-големият курс по приготвяне на "жив хляб“ ще се проведе във Варна | ||||||
| ||||||
Курсът ще се води от хлебарят Пресиян Петров от школата на "Братя хлебари" в София, който е научил тайните на занаятчийския хляб от едни от най-добрите майстор-хлебари по света, сред които Бен Глайд (Франция), Майстор Мо (Корея). Пресиян е споделял опит и с най-добрият майстор хлебар на САЩ - Джефри Хамелман, както и с майстор Бешъм Сугрим (Швеция). Майсторският клас ще се състои в професионалната среда на Институт за кулинарни изкуства (ИКИ) към ВУМ - Варна. Според организаторите това ще бъде най-големият до момента майсторски клас по работа с жив хляб. Подготовката за демонстрацията, която ще се проведе в от 17-ти до 20-ти януари (вторник до петък) започва още от днес, тъй като най-добрата бавна ферментация на квас отнема повече от 16 часа. Организаторите от ИКИ добавят, че това е вторият подобен майсторски клас във Варна, като миналата година се е провеждал за първи път отново през януари в кулинарния институт. |

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg