Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Най-големият международен спортен комплекс в България – СОК "Камчия", става иновативен град
Автор: Пламена Николова 15:02 / 03.05.2021Коментари (0)3172
С пищна празнична програма най-големият международен спортен комплекс в България – "Камчия“, откри летния си сезон. Консулът на Руската Федерация във Варна Владимир Климанов, почетният консул на Казахстан в България Милен Райков, областният управител на Варна Стоян Пасев, кметът на община Аврен Емануил Манолов, кметът на Девня Свилен Шитов, както и плеяда от спортни звезди начело с международния майстор по шахмат и европейска шампионка Цвета Галунова и олимпийската медалистка по борба Елица Янкова, бяха гости на Комплекса в празничния ден.

"Откриваме Летния сезон с активна работа за това Комплексът да се превърне в самоуправляваща се и саморазвиваща се екосистема под формата на "умен град", "научен град" или "футурополис", където теорията ще бъде внедрена в приложни дисциплини и практика, а бизнес-проектите ще получат научна подкрепа и образовани, мислещи кадри. В тази екосистема ще се интегрира туристическата и детско-юношеската инфраструктура на екокурорта, научно-образователен, културен, спортен, рехабилитационен и оздравителен клъстери, конгресно-изложбен център, бизнес-инкубатор, акселератор и стартап студио, експериментални и изследователски центрове лаборатории на индустриални и инвестиционни партньори на Дружеството, школа на стартапери и академия на блогери/ влогери и инфлуенсери“, каза по време на церемонията по откриване изпълнителният директор на Комплекса Николай Недялков.

В празничната програма се включи и прабългарската школа за оцеляване "Багатур" със свои шоу-спектакъл, както и множество музикални изпълнители, а различни игри забавляваха децата и техните родители.

Преди дни Комплексът обяви стартирането на специална Програма за Ментори. Принц Кирил е първият от тях, който ще помага, напътства и съветва младите в стъпките им по пътя към успеха. Всички гости на "Камчия“ мога да посетят и Музея на спорта, който е с вход свободен. В него са изложени експонати и фотоси, показващи успехите на спортисти от различни националности. Изложбата съдържа експонати, дарени от тенисиста Григор Димитров, както и от олимпийски, световни и европейски шампиони – олимпийския и двукратен европейски победител в бокса Петър Лесов, футболният шампион ПФК Лудогорец, ПФК ЦСКА, ПФК "Черно море“, боксьорката Станимира Петрова - световна и европейска шампионка в категория до 54 кг., "златното момиче в художествената гимнастика“ Ренета Камберова, футболистите от "Златния отбор от САЩ`94“ Красимир Балъков, Емил Кременлиев, Пламен Николов, Цанко Цветанов и Йордан Лечков,  олимпийската ни медалистка по борба Елица Янкова, плувеца Антъни Иванов, златния медалист в скока на височина за студенти Тихомир Иванов, най-добрия роден джудист в категория до 66 килограма Божидар Темелков, световния шампион по бокс в кат. до 54 кг. Детелин Далаклиев, златния медалист от младежките олимпийски игри в щангите Божидар Андреев, фигуристката Саша Фейгин, четирикратната европейска шампионка по борба Биляна Дудова и много, много други.  

Спортен комплекс "Камчия“ е единствен по рода си международен център за образование, култура, отдих, спорт, здраве, бизнес и конгресен туризъм, с над 10-годишен опит и традиции. Комплексът е разположен на 25 километра южно от гр.Варна, в непосредствена близост до уникалния биосферен резерват "Камчия“ и обширните, и чисти плажове на българското Черноморие, сред тишината и спокойствието на вековната гора. Спортен комплекс "Камчия“ отговаря на всички олимпийски стандарти – в него се провеждат национални и международни състезания, тренировки и спортни лагери. Закритата му част се състои от басейн с олимпийски размери, лекоатлетическа писта, мултифункционално поле с възможност за превръщането му в ледена пързалка и зали за различни видове спорт. Има и открити игрища за футбол, баскетбол, волейбол и тенис. Комплексът е предпочитано място за любителски и професионални тренировки на български и международни спортисти заради удобствата, комбинирали условия за спорт и възможности за пълноценна почивка.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (417) 14%
Добре, но можеше и по-добре (392) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1607) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: