Най-голямата група в местния парламент предлага нещо много кардинално за Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
09:45 / 10.01.2024
2702
Най-голямата група в Общинския съвет (ОбС) предлага нещо много кардинално за бъдещето на Варна. Това е група "Алтернативата", която бе сформирана като такава на 7-и декември на заседание на ОбС. Тя има 9 представители в местния парламент, като обединява съветници от политическите партии и коалиции "Алтернативата на гражданите“, "Има такъв народ“ и "Свобода“. Следващите по численост са групите на ГЕРБ и на "ПП-ДБ“ с по 8 общински съветници, и на "Възраждане“ със 7 представители.

Представителите на "Алтернативата" настояват за промяна в работното време на Синята зона във Варна. Предложението беше официално входирано от зам.-председателя на Общинския съвет Ивайло Костадинов, който е съветник от ПП "Има такъв народ“.

"Безспорно паркирането в синята зона на Варна допринася за оптимизиране на движението в централните градски райони, се казва в предложението. Но във връзка със сигнали и оплаквания от граждани настояваме първо да се преразгледа работното време на синята зона. За жалост град Варна все още не е целогодишна туристическа дестинация, когато платено паркиране от 9 до 20 ч., в това число събота и неделя, би било удачна мярка.

Затова предлагаме работното време на синята зона във Варна да е от 9 до 18 часа, а през извън активния туристически сезон паркирането в почивните дни да е безплатно.

Настояваме по-голяма достъпност на чуждестранните гости на града за заплащане на синя зона“, пишат от там в съобщение до Varna24.bg.

Сред основните предложения е и промяна в принципа на работа на зоната: след изтичането на първите 3 часа всеки следващ час престой да се таксува на цена от 3 лв. за час. Така варненци, които имат спешна нужда да продължат престоя си в централната част на града, ще могат да го направят вместо да трябва да местят автомобила си на всеки 3 часа.

Виж коментарите (2)

Още по темата (38):
16.05.2024 Решиха: Тези варненци ще пътуват безплатно в градския транспорт на Варна
08.05.2024 Коцев след срещата с ВиК - Варна и най-големите пътни строители: Това не може да продължава повече
25.04.2024 Важно! Такситата във Варна с нови цени
25.04.2024 Внимание: Нови правила във Варна и солени глоби за хората, които не ги
спазват
25.04.2024 Ремонтират училище, две градини и общежитие във Варна за 11,5 млн. лева
25.04.2024 Чисто нова детска градина за 100 деца отваря във Варна
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).