Най-голямото национално събитие по роботика ще бъде във Варна

Автор: Стоян Маджиров
Коментари (0)
11:49 / 12.06.2019
1362
Изобретатели от цялата страна и инженери пристигат във Варна за най-голямото научно-образователно събитие по роботика на 15 юни. В рамките на цял ден, Младежкият дом ще е домакин на представянето на финалните проекти на участниците в първото по рода си иновационно обучение за професиите на бъдещето, които започнаха през февруари във Варна.

Познато вече под името #МисияБъдеще, в него ученици от 5 до 7 клас от Варна в рамките на пет месеца се обучаваха на елементарна физика и химия, предприемачество, програмиране, роботика и виртуална реалност.

Освен представянето на проектите от #МисияБъдеще, в Младежкия дом ще се проведе и регионално състезание по роботика, организирано от Робо Лига България. Деца, младежи и възрастни ще демонстрират възможностите на техните роботи и ще се състезават в различни категории - минисумо, следене на линия, морски свободен стил, 3Д лабиринт.

Ще бъде забавно, цветно и интересно.

В началото на новата учебна 2019/20 г. обученията под мотото #МисияБъдещe ще обхванат още  София, Велико Търново, Харманли, Русе и Стара Загора.

Зад #МисияБъдеще стои Високотехнологичният преакселератор за ученици (High Tech Pre-Accelerator for students), който преди година  беше единственият полуфиналист от България на състезанието за социални иновации към Европейската комисия EU Social Innovation.

#МисияБъдеще обединява най-добрите практики на  Beehive, Университет за деца и проектът Tinusaur

Началото е точно в 10 ч.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града
Вижте какъв огромен хотел скоро ще бъде готов във Варна. Точно до...
Прекрасна новина за всички варненци!
Ето какво време ни очаква днес във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).