Най-модерната картинг писта носи името на загиналия варненски пилот Тодор Славов

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:31 / 23.10.2015
991
Най-новата картинг писта в България ще носи името на загиналия през тази година варненски автомобилен пилот Тодор Славов. Съоръжението в град Твърдица бе открито вчера. 

Трасето е с дължина от 700 метра и предлага седем конфигурации за каране. В близост до него е изградена и административна сграда, която разполага с всички необходими удобства за провеждане на състезания, семинари и други събития от сферата на моторните спортове.

Там ще бъде организиран специален кът, където ще бъдат изложени някои от най-ценните купи и предмети от кариерата и живота на Тодор Славов.

Пистата е изградена със средства по "Програма за развитие на селските райони 2007-2013" и е с приблизителна стойност от 2 милиона лева. Подготовката на спорното съоръжение е отнело близо 12 месеца, като първата копка е направена през октомври 2014 г.

Решението пистата да носи името "Тодор Славов" беше взето на празничната сесия на общинския съвет в Твърдица на 14 октомври по случай Петковден. Пилотът загина в тежка катастрофа на рали "Твърдица-Елена" през юни.

С това свое решение общинските съветници се надяват, че децата, които ще направят своите първи стъпки в моторните спортове на тази писта, ще възприемат добродетелите на Тодор Славов и ще поемат по неговите стъпки към върховете на автомобилните спортове.

Източник: в. "Дневник"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).