Най-новата детска градина във Варна започна да пропада

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
12:08 / 09.04.2015
2061
Най-новата детска градина във Варна "Жирафче" претърпя поражения пет месеца след въвеждането й в експлоатация. Те се изразяват в хлътване на няколко метра от тротоара по ръба на стената на сградата. Освен това е започнала да пропада и една от четирите площадки за игра. Най-вероятната причина е слягане на канализацията, която преминава там.

Шефът на общинското предприятие "Инвестиционна политика" Звездин Стоилков веднага сезира изпълнителя, който дължи гаранция за строителството на сградата. В сряда сутринта главният инженер на "Планекс" ООД беше на място и работници проучваха откъде е възникнал проблемът. Уверенията са, че в най-кратки срокове проблемът ще бъде отстранен, допълни Стоилков.

Най-вероятно строителите ще използват неучебните дни покрай великденските празници, за да отстранят всички щети. "Жирафче", която е филиал на ОДЗ "Д-р Петър Берон", е най-модерната обществена сграда във Варна, строена през последните години. Тя бе започната на 1 юни миналата година и беше завършена пет месеца по-късно. Община Варна кандидатства с новата си придобивка в годишния конкурс "Сграда на годината", където "Жирафче" не успя да грабне голямата награда, но беше отличена в категорията "Социална инфраструктура - детски градини, защитени жилища".

Източник: в. "Труд"


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Варна:
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...
Община Варна кандидатства за 10 млн. лв. за транспорта на града
Секира! 80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската г...
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).