"Най-сладкият ден“ подари буря от слънчеви емоции на хиляди деца във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
13:28 / 27.05.2018
7093
Най-големият като мащаб детски и младежки форум "Най-сладкият ден“, посветен на 1 юни, направи хиляди деца и родители във Варна щастливи  в съботния ден, предаде репортер на Varna24.bg.

На деветото издание на събитието, под открито небе на входа на Морската градина танцуваха, пяха, рисуваха и рецитираха над 1200 от най-талантливите деца на Варна.

Събитието по традиция продължи от 10 часа сутринта до 20.30 часа вечерта.

Сцената "взривиха“ популярните хип-хоп формации The Center и Creators Dance Center .

Буря от овации обра победителят в "България търси талант“ за 2016 г. Пламен Любенов, момчето в инвалидна количка, което може да е пример за силата на духа за всички.   

Публиката аплодира прекрасните изпълнения на Бънджи Сингърс и формации, като Стар Денс, Крейзи Форс и Тракийче. Малки балеринки от Звездна дъга, Тинити и Реверанс подскачаха грациозно сред бурни аплодисменти. Участваха възпитаници на едни от най-добрите музикални педагози във Варна, като Кремена Матева, Мила Маврова, Атанаска Липчева и Павлинка Тодорова. Финалът беше озвучен от жиците на банди от Rock School.

Съвсем естествено в концепцията на "Най-сладкия ден“ се вписа и благородната кауза за набиране на дарения за малката Моника Неделчева. Само за няколко часа по време на събитието бяха събрани  480 лв. лв. за малкото момиченце, на което предстои лечение в Турция със стволови клетки.   

Освен много смях, веселие, закачки и образователни игри по време на събитието, в творчески работилници децата цял ден рисуваха, месеха тесто за курабийки или се разхождаха важно с нарисувани личица и карнавални костюми. За пореден път родителите бяха подсетени за това, че трябва да возят децата си в детско столче или седалка в автомобила или задължително да поставят колан на малчуганите.

"Правим този празник с много вълнение и огромна любов. За нас е истинско удоволствие да подарим на децата на Варна тази буря от емоции, която обзема не само изпълнителите на сцената, но завладява и всички в публиката. Няма по-голямо удовлетворение за нас от това да видим радостта и щастието в детските очи. Очарованието на "Най-сладкия ден“ е в положителната енергия, с която той зарежда еднакво изпълнители, организатори, съмишленици и публика. Огромна е нашата благодарност към всички прекрасни хора, с добри и големи сърца, които помогнаха отново този празник да се случи. Ние намираме много съмишленици, защото няма по-сладко нещо от "захарта“ на живота-децата ни. Публиката вече всяка година очаква с нетърпение "Най-сладкия ден“, защото той не е само шарен, цветен празник с клоуни, мажоретки, балони и много сладолед, не само защото тук се раздават много награди и лакомства за малчуганите, а защото това е ден, в който слънчевата емоция завладява всички. На този ден дори природата е нас. При категоричните прогнози за дъжд и гръмотевици вчера, върху "Най-сладкия ден" не капна дори капка“, споделиха организаторите.

Varna24.bg е медиен партньор на събитието.

Изпълнението на Пламен Любенов може да видите във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).