Найджъл Кенеди открива Европейския музикален фестивал

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:37 / 08.03.2018
1686
Виртуозният цигулар Найджъл Кенеди ще открие 15-ото издание на Европейския музикален фестивал на 10-ти март от 19ч. в Двореца на културата и спорта във Варна. Събитието се провежда с подкрепата на Община Варна. За срещата си с морската публика цигуларят провокатор ще дойде със свой бенд, с най-новия си музикален проект, който бе представен преди по-малко от месец в Лондон. Последните билети за концерта на Найджъл Кенеди във Варна са на цени от 50 до 120 лв. Те  могат да се купят от касата на Двореца на културата и спорта, ФКЦ, от мрежата на Eventim в цялата страна.

Серията концерти от Европейския музикален фестивал продължават на 29-ти март в Градската художествена галерия, в рамките на модула Musica da camera е концертът на дуото Ивона Недева, флейта, и Анжела Маджарова, арфа. На сцената двете талантливи изпълнителки ще представят елегантна програма с творби от френски композитори. Специално място в концерта заемат произведения от композитора импресионист Клод Дебюси по повод 100 години от неговата смърт.

На 5-ти април, също в Градската художествена галерия, като част от фестивалния модул "Имена от бъдещето" ще гостува Дуо Герасимец от Германия - Николай Герасимец, пиано, и Василий Герасимец, виолончело. Талантливите братя са от най-новото поколение немски творци, носители на множество престижни награди. Програмата, която Николай и Василий Герасимец ще представят, предлага една интригуваща разходка – от авторски аранжименти на класически джаз стандарти – Дюк Елингтън, Ерол Гарнър и Джордж Гершуин, до творби от съвременни европейски  композитори.

На 10-ти април в зала 1 на Фестивалния и конгресен център е концертът от модула Световни музикални култури - проектът "Танго без граници" на международния ансамбъл Тангуарда. Ансамбълът се е превърнал в синоним за артистично изследване и рядко музикално вдъхновение.

На 14-ти април във Варненската опера, с посвещение на 145-годишнината от рождението на Сергей Рахманинов, е концертът на Веселин Станев, пиано, със симфоничния оркестър на Държавна опера- Варна, под палката на маестро Станислав Ушев. Ще прозвучи една от емблемите на композиторското творчество на Рахманинов – Концерт за пиано и оркестър №3, в изпълнение на уважавания на европейския концертен подиум пианист – варненецът Веселин Станев. В програмата на концертната вечер са включени и поема фантазия от Чайковски "Ромео и Жулиета“ и Празнична увертюра от Шостакович,в изпълнение на оркестъра на варненската опера.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).