Наказаха 20-годишен без книжка, вбесил полицаите във Варна с гонка и засичане

Автор: Пламена Николова
Коментари (2)
17:12 / 26.11.2020
7163
Районен съд – Варна осъди неправоспособен водач, противозаконно пречил и осуетявал извършването на полицейска проверка, съобщиха от пресслужбата на съда. 

20-годишен водач е засечен в ранните часове на 26 юли миналата година да управлява л.а. “Фолксваген" в централната част на града, криволичейки по пътното платно на бул. “Владислав Варненчик". По предната броня на автомобила имало включени червено-сини светлини, подобни на тези за коли със специален режим на движение. След като не спрял на подадения светлинен и звуков сигнал, той бил последван от служителите на реда.

При движението си с колата в посока "Двете кули“, включително и преминавайки на червен светофар, подсъдимият многократно правил маневри на засичане и пречел на патрулния автомобил да се изравни с него и да му прегради пътя. Водачът бил застигнат в Западна промишлена зона, на площадка без изход, като в опит да избяга с колата, ударил служебния автомобил. 

При последвалата проверка се установява, че 20-годишният младеж е неправоспособен водач, който освен това е седнал зад волана в едногодишен срок от наказването му по административен ред с влязло в сила наказателно постановление, отново за управление на МПС без съответното свидетелство.

За двете деяния, по силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, на подсъдимия бе наложено да търпи най-тежкото от определените наказания – 6 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок.  Съдебният акт е окончателен.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е на трето място в страната по започнато строителство на но...
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).