Наказаха бабаит, блъскал и ругал полицаи в центъра на Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
14:27 / 02.06.2021
2082
43-годишен мъж призна в съдебна зала вината си по две повдигнати спрямо него обвинения – по чл. 270 от Наказателния кодекс, затова че противозаконно пречил на служители при "Общинска полиция“ да изпълнят задълженията си, както и по чл. 325 от НК, за хулигански действия на публично място, грубо нарушаващи обществения ред, съобщиха от пресслужбата на Районен съд-Варна. 

Самите деяния са извършени от подсъдимия в следобедните часове на 5 април тази година. Тогава той се намирал до паркиран неправилно върху жълта маркировка автомобил с чужда регистрация в централната част на Варна. Отказал да изпълни разпореждането на полицейските служители да предостави документите си за самоличност и тези за автомобила, като вместо това демонстративно се качил в колата, задействал двигателя и предприел маневра на заден ход. Намиращият се непосредствено зад автомобила полицай опрял длани върху колата и дал знак на водача да спре. Подсъдимият слязъл и започнал да блъска служителите в  опит да ги отстрани от пътя си и да потегли, започнал да отправя обиди и заплахи, като отново отказал да представи документите си. Той продължил да се държи вулгарно и непристойно, като отправил обиди и закани за саморазправа и спрямо другия полицейски екип, пристигнал на място за съдействие, поради което бил задържан и отведен с белезници.

43-годишният мъж е неосъждан досега. За всяко от деянията бяха определени отделни наказания, като по силата на постигнатото между страните и одобрено от съда споразумение, му бе наложено най-тежкото от тях – наказание глоба, в размер на 1500 лева. Постигнатото споразумение не подлежи на обжалване и влиза в сила веднага.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).