Наказаха четирима варненци, нарушили карантината

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
17:48 / 20.05.2020
1202
Районната прокуратура във Варна е предала на съд четирима завърнали се от чужбина българи, нарушили задължителната карантина като мярка против разпространението на COVID-19, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

За престъпление по член 355, ал. 2 от НК ще отговарят 34-годишната Розалина Ст., 32-годишната Теменужка Ат., 46-годишният Михаил М. и 43-годишният Пламен П. Всеки от тях с различен мотив нарушил предписанията на здравните власти да прекара в изолация 14 дни.

Теменужка Ат. отишла да види болната си баба в Девня, Розалина пък излязла да си пазарува.

Предаденият на съд Пламен П. пристигнал във Варна с полет от Шотландия, с който от работа на нефтена платформа се завърнали 85 души. Още в самолета екипажът предоставил на пътниците формуляр за събиране на данни, в който Пламен посочил, че ще пребивава на определен адрес във Варна по време на задължителната карантина като мярка срещу разпространението на COVID-19.

Въпреки това на 20 април тази година той не бил открит на адреса. По време на разпита обяснил, че е отишъл да кара велосипед с маска и ръкавици. Отсъствието му от дома е документирано за времето от 11 до 13,30 часа.

Завърналият се от Ирландия Михаил М. посочил адрес в Провадия за социалната си изолация. При проверка на адреса се установило, че той не е идвал на адреса от около две години. Сред издирването му било установено, че Михаил се е настанил на адрес в София, като обяснил, че на провадийския адрес няма ток и вода.

Предстои Варненският районен съд да насрочи заседания по четирите дела за нарушаване на карантината срещу COVID-19

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...
Днес за последно варненци ще са на аванта
Ето какво ще бъде времето във Варна днес
Изложба на картини с пъстро настроение и иновативни скулптури оча...
ПП "Български Възход" Варна входира листата си за предстоящите из...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).