Наказаха над 700 родители във Варна за неизвинените отсъствия на децата им

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:33 / 08.11.2017
3536
22 761 семейства, в които се отглеждат 33 183 деца, са подпомогнати от Дирекция "Социално подпомагане" - Варна през първите девет месеца на 2017 година.

Това каза за "Фокус" Адриана Григорова, директор на Дирекция "Социално подпомагане" - Варна.

Тя отбеляза, че и по отношение на семейните помощи се наблюдава тенденция за намаляване на семействата, които получават тези помощи. Спрямо същия период на 2016 година месечните помощи са намалели с 12%, допълни експертът. Адриана Григорова посочи, че най-голям се запазва относителният дял на месечните помощи, които семействата получават за отглеждане на дете до завършване на средно образование, но не по-късно от 20-годишна възраст.

"Следим дали децата посещават училище редовно и дали допускат неизвинени отсъствия. За този период 736 семейства са санкционирани заради допуснати от децата им повече от пет неизвинени отсъствия без уважителна причина. В тези семейства се отглеждат общо 837 деца", каза още Адриана Григорова.

Тя допълни, че за отчетния период дирекцията е санкционирала и 50 семейства, в които се отглеждат 52 деца в предучилищна възраст, тъй като е допуснато отсъствие повече от три дни без уважителна причина.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).