Наказаха непредпазлив шофьор, причинил страдания на кондукторка от Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
13:05 / 04.06.2020
1707
За причинена при управление на МПС по непредпазливост телесна повреда на кондукторка, Районен съд – Варна наложи административно наказание на 23-годишен водач от Дългопол, съобщиха от пресслужбата на съда.                                   

23-годишният подсъдим беше признат за виновен в това, че на 29 август 2019 г., при управление на лек автомобил по бул. "Осми приморски полк“ в посока квартал "Чайка“, след спирката на Червения площад, нарушил правилата за движение по пътищата, като пренебрегвайки пътната маркировка, навлязъл рязко и неочаквано в бус-лентата пред движещ се автобус от градския транспорт.

Поведението на подсъдимия принудило шофьора на автобуса да предприеме екстремно спиране, в опит да избегне пътнотранспортно произшествие. По този начин, по непредпазливост е била причинена средна телесна повреда на кондукторката от градския транспорт, изразяваща се в счупване на крак и контузия, обусловило трайно затруднение в движението на долния крайник за период от около 3-4 месеца.

23-годишният младеж е правоспособен водач, с валидно свидетелство за управление на автомобил, неосъждан и неосвобождаван от наказателна отговорност досега. Деянието е извършено по непредпазливост. Варненският районен съд го призна за виновен за извършеното престъпление по чл. 343, ал. 1, б. "б“ от Наказателния кодекс, като по внесено от прокуратурата постановление с предложение за освобождаване от наказателна отговорност, съдът му наложи административно наказание – глоба в размер на 1000 лева. Той бе лишен от право да управлява МПС за срок от 3 месеца. Направените по делото разноски също са в тежест на подсъдимия.

Съдебното решение подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

 

 

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).