Наказаха пиян шофьор във Варна с афинитет към антифриза

Автор: Стоян Маджиров
Коментари (0)
13:28 / 03.07.2019
1584
Районният съд във Варна осъди и лиши от правоуправление за повече от година 63-годишeн водач, шофирал след употреба на алкохол над допустимото.

Деянието е извършено сутринта на 19 януари тази година в квартал "Аспарухово“. Подсъдимият купил антифриз за колата си и макар да бил повлиян от употребен алкохол, качил се в автомобила си "Фиат“ и предприел маневра за излизане на заден ход от паркинга на търговския обект, като блъснал леко съседен автомобил. Водачът продължил с маневрирането и повторно ударил чуждата кола в областта на бронята, след което, залитайки, влязъл отново в магазина да си купи още антифриз. Междувременно очевидци на случващото се подали сигнал на тел. 112. Пристигналият екип тествал на място водача с дрегер и пробата отчела наличие на алкохол над допустимото в издишания въздух. Взетата кръвна проба потвърдила алкохолна концентрация от 2,09 промила.

В съдебна зала подсъдимият призна вината си и постигна споразумение с прокуратурата за вида и размера на наказанието, което съдът одобри. Съгласно параметрите на сключеното споразумение, той следва да изтърпи наказание от 3 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. 63-годишният мъж беше лишен от право да управлява моторно превозно средство за период от 14 месеца. Съдебният акт е окончателен.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).