Наказаха с пробация търговка, продавала дрехи менте във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:21 / 28.04.2016
772
За престъпление против интелектуалната собственост - по чл. 172б, ал.1 от НК, Районният съд наложи наказание пробация на 55-годишна търговка. 

6 месеца пробация с първоначална периодичност 2 пъти седмично при двете задължителни мерки (регистрация по настоящ адрес и срещи с пробационен служител) - това наказание получи 55-годишната М. Нуриева след постигнато в съдебна зала споразумение. 

При проверка на 4 май миналата година на пазарно място на "Централен кооперативен пазар" - Варна е установено, че се излагат и предлагат за продажба над 150 броя различни спортни дрехи от марката "Адидас", без разрешение от притежателите на изключителните права за нея. 

Намерените на щанда на подсъдимата спортни артикули са иззети. Според назначената експертиза знаците, поставени върху тях, са сходни визуално с регистрираната оригинална търговска марка и съществува вероятност за объркване на потребителите. Пазарната стойност на иззетите спортни стоки е оценена общо за над 13 000 лева.

55-годишната жена е неосъждана досега. Веществените доказателства, предмет на престъплението, се отнемат в полза на държавата и следва да бъдат унищожени. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).