Наказаха с "пробация" варненец, представил фалшива диплома пред КАТ

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
15:27 / 26.10.2020
1451
Наказание "пробация“ наложи Районен съд – Варна за ползване на неистинска диплома пред "Пътна полиция“, съобщиха от пресслужбата на съда.        

53-годишен мъж от Варна беше признат за виновен в това, че в два отделни случая – през 2012 г. и на 24 юни тази година, пред служител на сектор “Пътна полиция" към ОД на МВР, съзнателно се ползвал от неистински официален документ – диплома за висше образование. Деянието е наказуемо по чл. 316, вр. с чл. 308 от НК. На представения документ е бил придаден вид, че е издаден от Шуменски Университет "Епископ Константин Преславски" на негово име. За самото съставяне на неистинската диплома от подсъдимия не може да бъде търсена наказателна отговорност.

53-годишният мъж е неосъждан досега. По силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, той следва да изтърпи общо наказание "пробация“. В продължение на 8 месеца подсъдимият подлежи на задължителни пробационни мерки, като трябва да се регистрира по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и да провежда срещи с пробационни служители. В негова тежест са и направените по делото разноски.

Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

 

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е на трето място в страната по започнато строителство на но...
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).