Наказаха варненец, шофирал след употреба на марихуана

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:39 / 12.08.2020
1547
Районен съд  - Варна  наложи условно наказание  и  глоба на 33-годишен за шофиране след употреба на марихуана, съобщиха от пресслужбата на съда. 

Подсъдимият бе признат за виновен в това, че 5 декември 2017 г., управлявал лек автомобил "БМВ“ по бул. "Левски“ във Варна след употреба на наркотично вещество. В следобедните часове на тази дата подсъдимият бил спрян за проверка от полицейския екип по повод движение със спукано автомобилно стъкло. При проверката служителите усетили специфична миризма на марихуана от купето и водачът признал, че държи кутийка със суха тревиста маса. Той бил тестван на място с дрегер за наркотици, който  отчел положителна проба за наличие на канабис. Държаният от подсъдимия наркотик е в минимално количество, като  случая е маловажен.

33-годишният мъж беше осъден на 3 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години, както и на наказание  глоба в размер на 500 лева. Освен това той беше лишен от право да управлява моторно превозно средство за срок от 8 месеца.

Присъдата подлежи на  обжалване в 15-дневен срок.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).