Наказват агресивен шофьор, забил юмрук в лицето на друг водач от Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
15:13 / 21.04.2020
2749
Районната прокуратура във Варна е внесла обвинителен акт в съда срещу 37-годишния Рамадан М. за извършено престъпление по член 131, ал. 1, т. 12 от НК – лека телесна повреда по хулигански подбуди, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Деянието е било извършено на 20 юли 2016 год. около 20 часа. Шофьор на микробус решил да зареди гориво на бензиностанцията до търговския център "Двете кули“ във Варна. Подал десен мигач и завил към бензиностанцията, като чул в същия момент клаксон и видял джип, който присветвал с фарове.  Джипът последвал микробуса на бензиностанцията. От него слязъл подсъдимият Рамадан. Водачът на микробуса отворил стъклото и попитал мъжа какво става и какъв е проблемът. Тогава подсъдимият му нанесъл удар с юмрук в устата.

Назначената по досъдебното производство съдебномедицинска експертиза установила, че пострадалият от удара на Рамадан мъж е с травматични отоци на носа и горната устна, кръвонасядания, разкъсно-контузни рани по лигавицата на горната устна, мозъчно сътресение и други травми, които обусловили временно разстройството на здравето му, неопасно за живота.

Предаването на съд на Рамадан става близо четири години по-късно, тъй като се е укривал и е бил издирван от органите на реда. Досъдебното производство е било спряно до установяването му.

Подсъдимият е с основно образование и е неосъждан. Според прокуратурата хулиганските подбуди за нанасянето на телесната повреда са немотивирана с нищо агресия на публично място, а причините за престъплението - незачитане на установения правов ред в страната.

Ако бъде признат за виновен, Рамадан М. може да получи наказание по три години лишаване от свобода.  


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).