Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Наливат бетон за основа на нов магазин върху междублокова градинка
Автор: Екип Varna24.bg 11:31 / 14.11.2012Коментари (1)1931
© Народно дело
Сигнал от гражданка, че в една от градинките между блоковете се лее бетон за основа на нов магазин, ни отведе във "Възраждане". Оказа се абсолютно точен. В зелената площ зад бл. 15 намерихме бригада строители, които монтираха метална конструкция върху стабилния фундамент. Естествено, те не бяха в течение дали вършат нещо законно или не, просто правеха това, за което са наети. От кого? Собственика го нямаше на обекта, който всъщност трудно може да се приеме като нормална строителна площадка. Без заграждения, без табела, с леко разпръснати строителни материали направо в тревата и на пътя... Изобщо мила родна и по-точно квартална картинка, която като цяло не би трябвало да виждаме.

Не би трябвало, защото няма ниво на местната власт, на което да не се декларира, че опазването на съществуващите зелени площи е главен приоритет, независимо от собствеността им. В случая май става въпрос за частен терен, така подозират и съседите, които срещаме около блока, но и те не са напълно сигурни. Уточняват обаче, че магазинът, който се строи, ще е за цветя. Оказа се, това било временен търговски обект.

Докато оглеждаме бъдещия цветарски магазин, чиято бетонна основа гази тревата, не можем да не обърнем внимание на останалата част от междублоковото пространство. Ако се направи конкурс за най-окаяна площадка за игра във Варна, този обект във "Възраждане" ще е поне в челната тройка. Баскетболни табла без рингове, свлечена като стар чорап мрежа на оградата - това е реалното състояние на кварталното игрище. Всъщност от едната страна, към бъдещия магазин, телената ограда е възстановена, както разбрахме по-късно, от собственичката на обекта. До игрището пък има люлки и пързалка, които явно съществуват единствено по волята на някой добър съсед с електрожен. Допълнен с излетия в зелената площ бетон, пейзажът на това междублоково пространство във "Възраждане" говори твърде много за реалното качество на живота на варненци.

Христо Христов, кмет на район "Младост": Разрешено е от трима съветници и двама общински служители

Късчето земя, върху което е излят бетонът, всъщност не е зелена площ по статут. Теренът е отреден за жилищно строителство, обясни районният кмет на "Младост" Христо Христов. Той допълни, че на мястото има отворена позиция за временен търговски обект, какъвто бил и въпросният павилион за цветя. На въпрос защо за временен обект се излива сериозна бетонна основа Христов заяви, че на практика всички павилиони имат такава. "Разрешението за павилиона е дадено от комисията за временните обекти, която е съставена от трима общински съветници, един представител на общината и един представител на районното кметство", обобщи районният кмет на "Младост".

Собственичката на магазина ще разкрасява района

Собственичката на бъдещия временен магазин за цветя с бетонния фундамент сама потърси редакцията ни, за да бъде представена и нейната гледна точка. Людмила Анастасова дори ни показа разрешението за разполагане на временния търговски обект. Тя също като кмета на "Младост" подчерта, че по документи основата на магазина не стъпва в зелена площ. Бившата учителка, която от години се бори, за да развие бизнеса си с цветя, заяви също, че не вижда нищо лошо в изливането на плочата. "Има всякакви търговски обекти, изградени по този начин, грозни ламаринени бараки, кебапчийници и други такива. За тях никой не търси отговорност. Когато обаче стане въпрос за цветарски магазин, изведнъж става проблем", коментира тя начинанието ни да разкажем за случая.

Анастасова каза също, че е поела ангажимент към районното кметство да разкраси междублоковото пространство, като смени мрежата на запуснатото игрище и създаде алея с борчета. Тя също така помага на района, като кастри избуелите храсти. "Всичко това правя доброволно и естетизирането на средата няма нищо общо с разрешението за магазина", категорична беше Анастасова.

Източник: в. Народно дело









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 15.11.2012 г.
0
 
 
От зелен кон акъл, че и от учител. Срамувам се, че не опазваме и най-малката зелена част в нашата хубава морска столица. То се навъдели едни бараки, гаражи и всякакви подобия на магазинчета. Грозно работа.Тази бивша учителка още утре ще забрави обещанието си и нека си е грозно, какво от това. Дане се е женила за общената, че ще я грижа как изглежда зад гърба й. Фасада нали ще има.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: