Намалява броят на лицата, които получават месечни социални помощи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:24 / 11.08.2015
668
937 лица са подпомогнати чрез месечни социални помощи за първото шестмесечие на годината. Това съобщи за Радио "Фокус" - Варна Адриана Григорова, директор на Дирекция "Социално подпомагане" - Варна. 

Месечните социални помощи се отпускат по програмата за предоставянето на социални помощи - прилагане на диференциран подход. Подпомогнатите лица са трайно безработни и всеки месец полагат обществено полезен труд. Адриана Григорова посочи, че броят на подпомаганите лица е намалял чувствително. 

"Спрямо същия период на миналата година се отчита 20% намаление на броя на лицата, които получават месечни социални помощи. 80% от лицата са в трудоспособна възраст, това са безработни лица или майки, които отглеждат деца до 3-годишна възраст", каза още Адриана Григорова. 

"Задължително условие за лицата, които получават месечни социални помощи, е да полагат обществено полезен труд, с изключение на тези, които са бременни, отглеждат деца или имат заболяване, удостоверено със съответните медицински документи. През отчетния период има 27 лица, които не са имали уважителни причини да не полагат обществено полезен труд и те са със спрени помощи за период два месеца. В 12 други случая помощта е прекратена за срок от две години", допълни Адриана Григорова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Секира! 80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската г...
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).