Намаляват цените за залите в Младежкия дом

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:22 / 01.10.2009
573
Два пъти по-ниски цени ще заплащат вече организациите, ползващи дългосрочно зали във варненския Младежки дом. Намалението бе утвърдено от комисията по младежки дейности вчера и предстои да бъде обсъдено и от местния парламент. От него могат да се възползват организации или формации, които имат намерение да ползват базата на дома поне една година и същевременно участват безплатно в общински прояви.

На практика ползвателите на залите ще заплащат 5% от определените, а не 10 на сто, както е било досега и както администрацията е настоявала да продължи да бъде. В момента за зала №12 в Младежкия дом за един астрономически час се заплащат 80 лева. За зала №13 се искат 100 лева, за зала №1 - 120 лева, а за концертната зала - 140 лева. След намаляването на цените за залите в Младежкия дом, те стават два пъти по-ниски от тези за ползване на помещения в училищата. Искахме цените да бъдат еднакви и затова настоявахме да се запази размерът на тези за Младежкия дом, коментира шефката на дирекцията по младежки дейности и спорт Калина Попстефанова.

Две общински програми стават национални, стана ясно още на вчерашното заседание на спортната комисия. От следващата година програмите за превенция на ХИВ/СПИН и за трафик на хора ще се финансират изцяло от държавния бюджет. Причината за този развой на събитията се дължи на успешната политика, която провежда общината в областта на превенциите.

Към момента няма отменени мероприятия от реализираните от ресорната дирекция програми. Наличните средства в размер на 55 000 лева ще бъдат използвани за вноски по различни неразплатени сметки, включително и за разплащане с неправителствените организации, спечелили финансиране от общината за младежки проекти.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).