Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Напрежението с картите ескалира, пенсионери припадат по опашките
Автор: Пламена Николова 10:59 / 13.07.2016Коментари (11)4393
До 10 часа тази сутрин на пункта до училище "Д.Дебелянов" бяха записани 280 пенсионера
Напрежението с издаването на абонаментни карти за градския транспорт за пенсионери във Варна ескалира, видя репортер на Varna24.bg.

Възрастните хора са изнервени и роптаят срещу това, че им се налага да висят пред пунктовете почти целодневно. 

Хора с бастуни и патерици, хипертоници и възрастни хора с други заболявания чакат с часове, за да получат картите си.
 
На повечето опашки правят списъци, за да има някакъв ред и организация. Мнозина идват за трети или четвърти пореден ден, за да успеят да стигнат до гишетата. 

На един от най-натоварените пунктове, този до училище "Димчо Дебелянов", към 10 часа тази сутрин имаше записани 280 човека. Предният ден до около 17 часа служителките в пункта са обслужили около 800 пенсионера. 

Тази сутрин възрастна жена е била отведена с такси към здравно заведение, тъй като и е прилошало докато чака, разказаха очевидци. 

Разярен читател на Varna24.bg, който чака на опашка в "Младост" се обади, за да каже, че утре група от възмутени граждани ще посетят съветниците от комисията по транспорт към Общинския съвет, за да изразят недоволството си от създалата се ситуация.

Според човека, пожелал анонимност, от януари 2015 г. се очаква въвеждането на новата билетна система, която да облекчи не само възрастните хора, но и всички варненци. 

"От една година настояваме инвалидите и пенсионерите да имат право да пътуват по две линии, тези превилегии ни бяха отнети", роптае човека. Според него Наредбата за преференциално пътуване се нуждае от сериозни поправки. Според варненецът бавенето на новата организация в градския транспорт се прави умишлено, тъй като досега билетите и картите се отчитали като ценни книжа от НАП и се таксували по друг начин".

"Срокът за получаване на картите беше удължен от фирма "Градски транспорт" до 20 юли. На нашия сайт обявихме, че срокът вече е удължен до 24 юли. Ще работим докато обслужим и последния пенсионер. Препоръчахме на хора да ги извозим с осигурен безплатен транспорт до Галата, където пункта ни не е толкова натоварен. 

Над 42 000 са пенсионерите, които получават карти на тримесечие и уверявам ви, служителите ни правят всичко по силите си да работят бързо и акуратно. За сметка на това не мога да ви опиша възрастни хора какви ругатни и обиди използват по адрес на жените, които работят зад гишетата. Всичките 11 пункта, включително и тези на "Транстриумф", обслужват граждани. Единствено пункта на жп гара не работи. 

Ситуацията не е извънредна, на всяко тримесечие се получава същата картина. Проблемът е, че сега е твърде горещо. Молим хората за повече разбиране и търпение. Не е нужно още в първите дни да се редят по опашките всички, при условие, че в този период, докато получат новите си карти, те пътуват със старите. В пунктовете няма физическа възможност да работят повече служителки.

Не виждам защо се създава изкуствено напрежение и се налага всички тези възрастни хора да стоят с часове в жегата", коментира за Varna24.bg изпълнителният директор на фирма "Градски транспорт" Злати Златев.

Той сподели, че всеки месец чакат нареждане от общината за пускане в експлоатация на новата билетна система, но това до момента не се случва. 

Неотдавна кметът на Варна Иван Портних обясни, че забавянето идва заради това, че не е приключила фискализацията на устройствата за продажбата на билетчета.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Мотат се по цял ден из автобусите, морската и кафетата, и после били болни. Ади, бе? На няколко пъти ми се случва да приберат бастуните и да ме отнесе някой баба. Това всичко го казвам от позицията на пенсионер. Как така им се ходи в тая жега? Аз немога си позволя да изляза след 7.30.
0
 
 
Аз не мога да разбера защо картите са толкова важни за пенсионерите! Може би, за да прекарват цял ден в автобусите.
Aнонимен
на 13.07.2016 г.
0
 
 
Тая тъпата Мими Коварник - за каква се мисли - че ще остане завинаги - П И К Л А ли - не мършо след някоя и друга гонинка - сигурно ще мязаш бетер и от баба Яга - ама тъпата ти кратуна сега не може да го асимилира с тоя 8 ми клас - тогава ще разбереш колко си проста - ако не го знаеш.
0
 
 
Безобразие и подигравка със старите ни родители!
0
 
 
В тая Варна..пенсионерите са богове. Само тука е така! Тъпото е и че са нагли до небето....
Aнонимен
на 13.07.2016 г.
0
 
 
Благоприятните услови по проект Инвалиден транспорт нещо не се случиха за Варна и Офщинската админбистрация!
0
 
 
И от къв зор трябва всичките пенсионери да получават картите си в един и същи период ? Толкова ли е трудно ка то си вземе карта от дата еди коя си , тя да важи един или три месеца съответно до дата еди коя си. Защо трябва да има срок за картите ? Защо е толкова утежнена процедурата ? Какво толкова се бавят, преглеждат ли ги старците или ги оперират на гишето, та за един дедо отиват поне 10 мин. ? А тая нова т.н. билетна система, система за поредно крадене, ще заработи на кукуво лято. Га цъфнат налъмите и га Потник реши да се кандидатира за трети мандат, тогава вече може и да я пуснат. Предлагама на старците да разбият пунктовете за издаване на карти с бастуните, ама не да бият и псуват касиерките, а да пребият шефа на фирмата и общинарите, изсрали поредното лайно.
Aнонимен
на 13.07.2016 г.
0
 
 
на пунктовете за издаване на карти за градски транспорт в Аспарухово и Галата има по 5-6 човека
0
 
 
Ами то няма друга такава тъпотия!!! При положение, че всеки месец си вземат пенсия, какво пречи да си заявят и карта??? Най-мразим да мислим!!! Горките хора :(
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: