Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Наредбата за градинките предизвика голям интерес в район "Владислав Варненчик"
Автор: Стоян Маджиров 10:39 / 10.04.2019Коментари (1)2413
©
При голям интерес премина срещата с домоуправители от район "Владислав Варненчик“ с кмета на Варна Иван Портних и с кмета на района Николай Костадинов. Повод за дискусията, която продължи над 3 часа, бе проектонаредбата за подпомагане на проекти за озеленяване и благоустрояване, изготвена по инициатива на кмета Иван Портних. Тя ще дава възможност на Община Варна да финансира с до 5 000 лв малки проекти за озеленяване и благоусторяване на междублокови пространства. В момента документът е публикуван в сайта на Общински съвет – Варна, и предстои да бъде разгледан в ОбС. 

"Район "Владислав Варненчик“ има една прекрасна традиция, която ни послужи като стимул  – всяка година Вие организирате конкурс за най-красива градинка. Разбирам, че все повече хора имат желание лично да участват в облагородяване на района пред кооперацията си, пред входа,  затова решихме да подкрепим тази инициатива и да я развием в целия град“, обърна се към хората кметът Иван Портних. Николай Костадинов допълни, че целият екип на районната администрация е готов да оказва пълно съдействие при подготвянето на проектите за кандидатстване.

По време на дискусията бяха припомнени основните придобивки за района през последните години - ремонтите на бул. "Трети март“, "Янош Хуняди“, "Атанас Москов“, "Константин и Фружин“, пробива на бул. "Сливница“, новият парк, изграждането на нова детска ясла и пристройка към ДГ "Детски свят“. Отчетена бе и работата по новите обекти – пълно обновяване на IV микрорайон, което трябва да приключи до края на месец май, изграждане на нов спортен комплекс с игрища за футбол, волейбол, баскетбол, скейтпарк, алея за ролери и бягане. До началото на месец юни трябва да приключат и ремонтите на образователната инфраструктура.

Иван Портних и Николай Костадинов припомниха сагата с проекта за обновяване на "Кайсиева градина“, който бе спрян заради провокации. "Това подвеждане на хората костваше връщане на развитието на района поне с няколко години назад. Тогава бе започнат проекта в IV микрорайон, виждате резултатите“, коментира Николай Костадинов. В момента "Кайсиева градина“ е включен в резервните проекти по ОП "Региони в растеж“ на Община Варна.

Участниците в срещата поставиха и други теми - поискаха изграждане на повече паркоместа в целия район, нови площадки за домашни любимци и по-активна работа на експертите от общинския приют за кучета, осигуряване на достъп до дворовете на училищата след приключване на учебните занятия.

Кметът Иван Портних обясни, че е запознал министъра на образованието с необходимостта от ревизиране на заповед, която забранява този достъп. "До момента сме обновили спортната база в 10 училища. Пилотният проект се оказа изключително успешен, затова предложихме министерството да промени нормативната база, за да може хората да ползват спортните площадки в училища напълно свободно – поне там, където са ремонтирани и има охрана“, каза той. Тази година Община Варна планира да изгради спортни площадки в 18 училища.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 10.04.2019 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тежка катастрофа в столицата: Момче и момиче са загинали!
Бум на коклюш в България
Почина сливенският митрополит Иоаникий
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (417) 14%
Добре, но можеше и по-добре (395) 13%
Не се справи (578) 19%
Пълна трагедия (1612) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: