Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Наркодилър поиска да излезе от ареста, не го пуснаха
Автор: Димитър Щерев 17:02 / 26.03.2024Коментари (0)1155
©
Наркодилър се примоли да бъде пуснат от ареста. Варненският апелативен съд обаче потвърди отказа на Разградския окръжен съд да постанови по-лека мярка за неотклонение на обвинения, в държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество, Веселин Г., у когото при полицейска проверка бяха открити 28.6 грама марихуана.

Адвокатът му настоя, че така повдигнатото обвинение не изисква задължително прилагане на мярка "задържане под стража“. Той смята, че Веселин ненужно е в ареста, при положение, че в последните месеци не са събирани нови доказателства и не са извършвани процесуално-следствени действия.

Представителят на Апелативната прокуратура е на мнение, че от доказателствата може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието. Опасността от укриване се извежда от множеството пътувания на обвиняемия извън страната. Рискът от извършване на престъпление при по-лека мярка се обуславя от 3 предходни осъждания с предмет наркотични вещества, както и от предхождаща дейност по разпространение.

Апелативният съд във Варна сподели изводите на Разградския окръжен съд, който е оценил всички относими обстоятелства. Съществува обосновано предположение Веселин Г. да е извършил деянието. Тази теза се основава на достатъчно доказателства и не се оспорва от защитата. Първата инстанция правилно се е позовала на данните за личността на обвиняемия. Той има 3 предходни присъди за 4 престъпления. Три от деянията са свързани с държане на наркотични вещества и управление на автомобил след употребата им. Последното престъпление е било извършено в изпитателния срок на предхождащо осъждане. Това означава, че възпиращ и поправителен ефект не е бил постигнат. Допълнително събраните данни за личността на Веселин Г. също са негативни.

По тези съображения не е необходима замяна на задържането му под стража с по-лека мярка за процесуална принуда, реши Апелативният съд. Определението е окончателно и не може да се обжалва.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
План за възстановяване и устойчивост на България
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Kатастрофи Великотърновско
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: