Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Наркодилър поиска по-лека мярка от съда във Варна, не му се получи
Автор: Екип Varna24.bg 17:19 / 29.03.2022Коментари (0)788
© Varna24.bg
Архив
Варненският апелативен отказа да отмени ареста и да постанови по-лека мярка за неотклонение на обвиняем за държане с цел разпространение и разпространение на хероин. Въззивната инстанция не намери нови обстоятелства, които да налагат това и потвърди определение на Варненския окръжен съд, с което молбата за домашен арест не е била уважена, съобщиха от пресслужбата на съда.

Юлиян Т. е обвинен в това, че на 8. ноември 2021 г. на паркинг във Варна държал с цел  разпространение и разпространил на друг обвиняем по същото досъдебно производство 99,56 гр. хероин. Деянието е извършено като продължавано престъпление. Срещу мъжа има висящо дело със сходен предмет.

На първоначално определената дата за открито съдебно заседание обвиняемият не се яви, тъй като часове преди това е бил настанен в болница. Апелативният съд изиска медицинска документация от болничното заведение и назначи съдебномедицинска експертиза за изясняване на актуалния здравен статус. Заключението на вещото лице е, че здравословното състояние на Юлиян Т. е съвместимо с условията в местата за задържане.

Защитата на обвиняемия изложи съображения, свързани със семейното положение на мъжа. Домашният арест ще му позволи да полага грижи за двете си деца и да ги обезпечава финансово, след като съпругата му взела неплатен отпуск, а едно от децата преустановило посещението на частна детска градина.

Апелативният прокурор пък изтъкна, че множество доказателства, включително от специални разузнавателни средства, показват съпричастност с престъпната дейност. Наличието на деца не е попречило на обвиняемия да се занимава с тежки умишлени престъпления.

Апелативният съд сподели всички изводи на Окръжен съд – Варна, с които е било отхвърлено искането за изменение на мярката. Продължава да е актуално обоснованото предположение, че обвиняемият е извършил деянията, предмет на обвинението. Установен е траен интерес към извършване на деяния, свързани с държане и разпространение на наркотици. Обвиняемият е извършил престъплението по настоящото досъдебно производство при наличието на друго висящо производство, отново за държане и разпространение на наркотични вещества, по което е бил с мярка за неотклонение "парична гаранция“.

От друга страна Варненският апелативен съд обърна внимание на заключението по съдебно-медицинската експертиза. Тя е отговорила на основния въпрос –  здравословното състояние позволява на Юлиян Т. да пребивава в ареста. По отношение на семейното положение, съдебният състав напомни, че във всяко българско семейство е нормално родителите да работят, за да го осигуряват. Поведението на обвиняемия в предходните години показва, че за него правилно средство за препитание  е единствено дейност, свързана с притежание и разпространение на наркотици.

Всички тези съображения налагат безспорния извод, че актуална и адекватна спрямо Юлиян Т. е мярката "задържане под стража“.

Определението на Апелативен съд – Варна не подлежи на обжалване.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: