Наркодилър, спипан на "Златни пясъци", застава пред съда

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:24 / 25.01.2017
1042
Окръжната прокуратура във Варна внесе във Варненския окръжен съд обвинителен акт срещу 28-годишния Велико В. за държане с цел разпространение на високорисковите наркотични вещества кокаин и марихуана - престъпление по член 354а, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 23 юли 2016 г. при специализирана операция в курорта "Златни пясъци" 28-годишният мъж влязъл в полезрението на полицейски екип по време на обход. Подсъдимият седял в автомобил "Ауди А6". Когато полицейските служители поискали да представи документите си, подсъдимият станал неспокоен. Той изпълнил нареждането да излезе от колата си, която заключил веднага.

Направената от полицейските служители справка показала, че мъжът е криминално проявен. Служителите поискали да отключи колата. Велико В. сторил това с неохота, след което хукнал да бяга. Задържан бил след яростна съпротива и признал, че в колата под седалката носи наркотици. Дозите кокаин и марихуана били пакетирани в отделни пликчета и поставени в платнена торба.

При извършеното претърсване в дома му във Варна полицейските служители иззели електронна везна и пакетче тревиста маса, скрита под килим. Дактилоскопната експертиза открила следа от подсъдимия по електронната везна.
Общото количество на кокаина е 5,80 грама, а на марихуаната - близо 8 грама. 

Стойността на иззетите високорискови наркотични вещества била оценена на 561 лева.

Предстои делото срещу 28-годишния Велико В. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен за извършеното престъпление по член 354а, ал. 1 от НК, той може да получи наказание лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба от 5000 до 20 000 лева.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).