Наркопласьор поиска да го пуснат от ареста, за да гледа болната си баба

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:23 / 31.05.2016
630
Деян Нечев, привлечен като обвиняем по досъдебно производство за притежание на хероин, предназначен за разпространение при условията на опасен рецидив ще продължава да търпи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". 

Днес състав на Апелативен съд Варна потвърди определение на Силистренския окръжен съд от 14 май тази година, с което спрямо 27 годишния мъж е била определена първоначална мярка за неотклонение.

Втората съдебна инстанция остави без уважение жалбата на обвиняемия и сподели основанията на съда в Силистра за наличие на обосновано предположение, че Нечев е автор на деянието, което законът определя като тежко престъпление. Младият мъж е привлечен като обвиняем на 11 май 2016 година, след като органите на реда иззели от дома му повече от 4 грама хероин и везна за разпределение на дозите. Освен тези веществени доказателства, разследващите са събрали и показанията на множество лица, свидетелствали за разпространителската му дейност. 

Деян е съдействал за установяване на обективната истина и днес изрази съжалението си за стореното. Поиска по-лека мярка за неотклонение, за да се грижи за болната си баба. И въззивният съд обаче намира, че съвсем реална е опасността Нечев да се укрие от наказателно преследване или да извърши ново престъпление. Обвиняемият е осъждан 5 пъти, като две от присъдите му са за наркопрестъпления. Настоящото деяние за него е в условията на опасен рецидив, а за това престъпление законът предвижда "лишаване от свобода" от 5 до 15 години, както и глоба от 20 000 до 100 000 лева.

Определението на Варненския апелативен съд, с което се потвърждава първоначалния арест на Деян Нечев, разследван за притежание на хероин, предназначен за разпространение при условията на опасен рецидив е окончателно.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).