Настаняват бездомници в приюта във Варна само след преглед

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:48 / 03.12.2020
1399
Бездомни и социално слаби хора от Варна се приемат в Приюта за временно настаняване само след като са минали преглед при лекар и представят служебна бележка от него, че нямат симптоми на коронавирус. Това каза за Радио Варна директорът на Дирекция "Социални дейности" в община Варна Таня Василева, във връзка с новите условия за прием в приюта заради ковид-пандемията.

Тези от хората, които имат личен лекар, ще бъдат преглеждани от него, а останалите ще се пренасочват за преглед към Спешния кабинет във Варна или в Инфекциозна клиника, обясни тя.

Ако се наложи да се прави PCR тест на постъпващ човек в приюта или на такъв, който вече е настанен в него, разходите за теста ще са за сметка на РЗИ-Варна, каза още Василева.

75 души са настанени в момента в приюта на ул. "Петко Стайнов" №7 във Варна. Капацитетът на социалното заведение е за 100 души, но ако се наложи се приемат и повече, каза още Таня Василева, директор на социалната дирекция в община Варна.

Телефонът в приюта е 0884 002 – 753.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).