Натовските кораби отворени за посетители

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
08:35 / 06.07.2015
762
Част от чуждестранните военни кораби, базирани на пристанище Варна и Морска гара, ще бъдат отворени за посещение от гражданите и гостите на града от 15:00 до 18:00 часа. Не всички плавателни съдове ще влязат във варненското пристанище. Някои от корабите ще се включат в "Бриз 2015" в открито море, уточниха от ВМС, съобщава "Дарик“.

Дългият 154 метра щатски ескадрен миноносец "Porter" и 61-метровата турска подводница "Yildiray" са сред участниците в националното военноморско учение "Бриз 2015", което родните ВМС организират в дните от 3 до 12 юли.

Деветнадесетият "Бриз" ще събере край Варна над 30 бойни и спомагателни кораби и катери и над 1700 души личен състав от военноморските сили на 8 държави-членки на НАТО, както и Първа постоянната група кораби на НАТО и Втора постоянната група противоминни кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса.

В учението ще вземат участие ВМС на САЩ, Гърция, Турция, Румъния, Испания, Португалия, Холандия и България. Родните ВМС ще се включат с над 15 бойни и спомагателни кораби и катери, 2 вертолета и с над 1000 души личен състав. В учението ще се включат и два самолета СУ от българските Военновъздушни сили и представители от Сухопътни войски.

За първи път в "Бриз" ще се включат Холандия и Португалия, съответно с фрегатите "Tromp" и "Francisco de Almeida". Край Варна ще пристигнат още ракетният катер "Zipkin", фрегатата "Barbaros" и минния ловец "Enez" от Турция, ракетната корвета "Pescarusul", фрегатата "Regele Ferdinand" и миночистачът "Axente" от Румъния, както и испанският минен ловец "Tajo".


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).