Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Назрява скандал заради строежа на ромски къщи във Варненско
Автор: Екип Varna24.bg 15:34 / 04.09.2012Коментари (4)1817
© Varna24.bg
Анкетни карти за свободни общински парцели, на които могат да бъдат построени жилища за роми, ще попълват кметовете от Варненска област. Допитването е част от плана за действие по изпълнение на Националната стратегия за интегриране на ромите (2012 - 2020) и съдържа близо 30 въпроса, предаде Дарик. Те са разделени в шест групи и освен за теренната готовност търсят информация за капацитета за застрояване, наличието на инфраструктура, устройственото планиране, броя на социалните жилища в населените места и приблизителния бюджет за изграждане на нови.

Кметовете са получили въпросника от областния управител на Варна Данчо Симеонов и трябва да изпратят отговорите си до 25 септември. Анкетата заедно с писмото на губернатора, в което се посочва, че въпросната информация се изисква от Министерски съвет, бяха разпространени от ВМРО-Варна. Оттам твърдят, че същите карти са изпратени на всички кметове в страната.

Заради строителство на цигански къщи "воеводите" ще сезират Комисията за защита от дискриминацията. "Това е един и излишен и синекурен орган, но според законодателството ни трябва да се обърнем към него. И аз нямам жилище, но никой не ми строи", коментира зам.-председателят на партията Костадин Костадинов.

Според Искрен Веселинов от Център за демографска политика стратегията за интегриране на ромите разделя нацията, давайки привилегии по етнически признак. В документа дефиницията за "роми" била "българските граждани в уязвимо социално-икономическо положение, които се самоопределят като роми, и гражданите в сходна ситуация, които околното население определя като такива, независимо от начина на тяхното самоопределяне".

"Строейки гета, България ще се превърне в държава, провеждаща сегрегация", добави още Веселинов.

От ВМРО са подготвили плакати с писмото на областния управител на Варна, които ще разлепят в целия град и в близкото село с преобладаващо ромско население Каменар. Неговите жители преди година организираха подписка против заселването на цигани от гетото в морския град "Максуда".

"Воеводите" заплашиха с протести, ако започне строителството на ромски жилища.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 05.09.2012 г.
+1
 
 
Циганин да си в днешно време...
+1
 
 
По нещо да сме първи-по глупост,в цял свят премахват гетата,събарят незаконно построеното,а ние с пари от данъците си ще строим дом на бай Мангал,4е той ,видите ли,е беден, необразован,има 10 деца,няма работа,е, хайде и да му го обзаведем,4е да не се налага да краде мебели и съдове.....Докога,г-да управляващи,ще си затваряте о4ите пред деиствителността в България и ще раз4итате на нашето търпение,а ако още утре нито един българин не отиде да си плати данъците и таксите,дали ще има и за вас.....за представителни,комисии,хонорари или дори депутатски заплати....
Aнонимен
на 04.09.2012 г.
+4
 
 
Да теглят кредити и да си ги построят с пари за които са работили, стига раздаване за едни и дране по 10 кожи от гърба на други!
Aнонимен
на 04.09.2012 г.
+6
 
 
Браво,бе!Плащаме им тока,водата,лекуват се безплатно в спешния център,давате им помощи...,сега им постройте къщи и ако искате по една минимална заплата им дайте да могат да се интегрират,а ние глупаците ще работим за тях.Стига сте им бутали аванта на тези цигани.Всяко циганско семейство има роднини в чужбина,които им пращат пари,какво правят там те си знаят,но не плащат нищо,карат БМВ-та,но даже не са чували за данък на колата и от ден на ден стават все по-нагли.Събаряйте им незаконните къщи,някои от тях са като палати и да се спасяват.Знаете ли колко българи мизерстват и нямат дом-на тях кой ще им помогне?Ако имате пари,дайте ги на пенсионерите дето са работили толкова години и сега мизерстват.Как не ви е срам бе,ще обирате българите и ще строите на циганите.После вадете пари от джоба си,от бонусите си и им плащайте разходите.Вие съвсем се подигравате с нас,но знайте,че вече сме на границата на лудостта,която е насочена срещу вас.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: