Не изглежда оптимистично и ремонтът на новата градинка зад театъра

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
11:22 / 04.06.2014
3958
Докато всички гледат в паветата около Дупката, почти никой не обръща внимание на ремонта на друга част от пешеходния център на Варна. Подмяната на настилката и цялостната реконструкция на т.нар. Градска градина зад сградата на театъра са част от същия европейски проект, който се изпълнява и по Главната. Само че, ако по бул. "Княз Борис І" паветата, макар и некачествено, са подредени, то ремонтът в сенчестото паркче зад Козирката и Часовниковата кула е точно доникъде.

Че се работи, работи се - малко багерче снове напред-назад, валяк със същия размер трамбова новите павета. И все пак, с оглед на това, че вече е юни, а ремонтите в центъра трябва да приключат преди големия наплив на туристи, нещата не изглеждат много оптимистично.

Проблемите и зад театъра са като тези до Дупката - фугите на места са големи, тук-там някои павета стърчат - малко, но достатъчно, за да спънат някой летовник по джапанки. Личи си обаче, че на някои по-критични места паветата са вадени и редени наново. На една от алеите се вижда машина за рязане на блокчета. Изрязаните ъгълчета, които трябва да уплътнят настилката около дърветата например, липсват.

Доникъде изглежда и планираният "сух" фонтан, трудно може да си представим и къде ще бъдат съоръженията за детски игри, които проектът за тази част от новия център предвижда. При всички случаи доста работа ще имат и озеленителите, за да възстановят вида на разораната от строителната техника градина. В нея има и елементи, които изглеждат за момента доста абсурдно, като например широка алея, завършваща с висок каменен бордюр. През него достъпът на количка или малко дете ще е доста труден, да не кажем невъзможен. Разбира се, този проблем сигурно ще бъде решен при довършителните работи по обекта. По-големият въпрос е колко още ще продължи основната работа по Градската градинка, преди да дойде времето да се изпипват детайлите.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (4)

Още по темата (97):
10.09.2015 Ремонтът на ларгото започва в края на месеца
09.06.2015 Слагат "Черната роза" в градската градинка
09.06.2015 Варна посреща туристи с капани по ларгото
29.05.2015 Започна премахването на дървета в лошо състояние в центъра
26.05.2015 7 пъти пренареждат паветата на новата настилка над тунела на ул. "Шипка"
18.05.2015 Общината с отговор за анекса за удължаване на договора за ремонта на
центъра
Още новини от Новини от Варна:
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...
Община Варна обяви свободните места за първо класиране в детските...
На прага на летния сезон сериозен проблем тревожи бранша по морет...
Вход свободен и празнична програма на 6 май в Парк-музей "Владисл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).