Не купувайте царевица на плажа от търговци, които я разнасят в казани

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:42 / 13.07.2016
771
Без драматични нарушения преминава летният сезон по Черноморието. Това отчетоха пред Дарик от Българската агенция по безопасност на храните. През целият летен сезон инспектори на агенцията ще проверяват за качеството на храните в хотелите, ресторантите и търговците на плажа.

Проверките ще продължат до 9 септември с опция да бъдат удължени, докато има туристи по летните ни курорти, каза началникът на Дирекция "Контрол на храните" към Българската агенция по безопасност на храните д-р Райна Иванова.

Тази година има нарушения, но те не са фрапиращи и от такова естество, че да влияят директно на безопасността на храните и здравето на потребителите. Иванова препоръча на летуващите да пазаруват само от регистрирани обекти, а не от хора, които разнасят храни. Да не купуват царевица, която търговци носят в казани и тенджери по плажа. Има специални колички за варена царевица, да се пазарува от тях, съветва специалистът, като подчерта, че те се проверяват от агенцията по храните.

Експертът препоръча на туристите по морето и да не купуват сладолед и други храни, които се разнасят по плажа с хладилни чанти.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).