Не подкрепяли евангелистите за образователни инициативи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:48 / 30.10.2009
625
Имаме желание да реализираме образователни инициативи, но не срещаме нужното разбиране. Това заяви пред медиите пастор Николай Кокончев от варненската Евангелска петдесятна църква. Той разказа за опорочаването на намерението на евангелските църкви в града да докарат кораб-библиотека с отказа на Общинския съвет да допусне плавателния съд в порта. От местния парламент си мислеха, че с кораба ще дойдат много протестанти, а всъщност изобщо не беше така, каза Кокончев.

Ако местната власт се обърне към нас и посочи проблемите, ние можем да помогнем защото имаме нужните контакти и взаимоотношения, посочи протестанският свещеник. По думите му, полезни могат да бъдат и научните специалисти сред симпатизантите на протестанството.

Имаме принос и в културата на града, заявиха представителите на варненските евангелски църкви. Така например, според тях в църквите се провеждат повече органови концерти, отколкото на останалите места в града.

За втора поредна година евангелските църкви ще се опитат да приближат хората към себе си. В Деня на реформацията - 31 октомври, църквите в града ще отворят вратите си за всички граждани.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Секира! 80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската г...
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).